Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Povećanje grudi više nije 'in', sada je vađenje silikona trend

Povećanje grudi više nije 'in', sada je vađenje silikona trend
1

Childs je grudi povećala već u 18-oj godini, ali prošle je godine implantante u F veličini košarice zamijenila za 'dva broja manje' nakon što joj se jedan implantant u lijevoj dojci - rasprsnuo

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ne bojte se plakati, suze liječe bol i popravljaju raspoloženje

Čini se kako trend povećanja grudi čiji je vrhunac bio u 90-ima više nije aktualan, a silikone iz grudi vade i brojne poznate dame koje žele 'prirodniji izgled'. Što je više raznih 'punila' i filera dostupno, to više pada popularnost invazivne plastične kirurgije, a potvrdila je to i britanska klinika Aurora koja je samo u 2018. zabilježila 98 posto više slučajeva vađenja silikona iz grudi.

Nekoliko je razloga zašto se toliko žena 'predomislilo' pa svoje implantante odlučuju izvaditi: od skandala koji su pokrenuli francuski PIP (Poly Implant Prothèse) implantanti kad se 2010. otkrilo da distribuiraju jeftine 'drugorazredne' silikonske umetke, preko osjećaja da tolike grudi više nisu primjerene godinama, pa do porasta trenda prirodnog izgleda i trenda zadovoljstva s vlastitim izgledom.

POGLEDAJTE VIDEO o mogućim posljedicama silikona i botoksa:

Pokretanje videa...

02:21

Nekidan je tako model i voditeljica Chrissy Teigen najavila da će izvaditi svoje implantate jer bi, kaže, htjela napokon zakopčati i haljinu u svojoj veličini, a da joj grudi ne smetaju ili leći na trbuh.

Slične su razloge za takvu odluku u zadnjih par godina navele i brojne druge poznate žene:

Amy Childs

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Childs (@amychilds1990) on

Childs je grudi povećala već u 18-oj godini, ali prošle je godine implantante u F veličini košarice zamijenila za 'dva broja manje' nakon što joj se je jedan implantant u lijevoj dojci - rasprsnuo. Za The Sun je televizijska zvijezda tad rekla da bi ih bila skroz izvadila da joj grudi nisu prirodno jako male i da žali što ih je ikad stavila.

Victoria Beckham

Beckham je godinama negirala da je povećala grudi, sve dok nije već izvadila implantante koje je stavila nakon svog prvog poroda 1999. godine, a tad je dizajnerica svoje poprsje sa A košarica povećala na E. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

U to je vrijeme dizajnerica, tada pjevačica, inzistirala na tome da je 'sve osim noktiju na njoj potpuno prirodno', a nekoliko brojeva razlike objašnjavala je s push up grudnjacima. Napokon je 2011. godine ova mama četvero za Allure rekla: "Nemam ih više", a za Vogue je u isto vrijeme objasnila da ih je odlučila izvaditi jer je htjela prirodniji izgled.

Hrabra mama Matea: Kćer mi je ošišala kosu, rak se vratio
Hrabra mama Matea: Kćer mi je ošišala kosu, rak se vratio

Charlotte Crosby

Zvijezda Geordie Shorea Charlotte Crosby prošle se godine vratila na svoju B veličinu, priznajući da su joj grudi postale "veliki bolni baloni". Implantate je Crosby stavila 2017. godine, no ubrzo ju je počela boljeti lijeva dojka, a liječnik joj je rekao da joj je 'tijelo počelo odbacivati umetke'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte Letitia Crosby (@charlottegshore) on

- Kad mi je popipao grudi, rekao je da su pune upala, a lijeva mi je dojka bila užarena - ispričala je.  

Olivia Attwood

Nakon što je u svibnju prošle godine svoje implantante zamijenila za manje, Atwood se pohvalila da je oduševljena s njihovim izgledom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OLIVIA ATTWOOD (@oliviajade_attwood) on

Zvijezda Love Islanda smanjila je grudi za jednu veličinu, jer su joj 'veći implantati zadavali bolove u leđima, jer su bili preveliki za njezinu vitku građu i jer joj je kupnja bila noćna mora'.

Holly Hagan

Hagan je, kaže, mislila da će joj se sviđati grudi u F veličini, ali je ubrzo shvatila da joj je zbog njih vježbanje skoro pa nemoguće te da s njima previše privlači pažnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Holly Hagan (@hollygshore) on

Zvijezda Geordie Shorea ih je zato u listopadu 2018. smanjila i napravila si D košarice.

Problemi s velikim grudima: Na njima sve 'puca', a leđa ubijaju
Problemi s velikim grudima: Na njima sve 'puca', a leđa ubijaju

Uklanjanje implantata - mišljenje stručnjaka dr Riccarda Fratija

Uklanjanje implantanata iz dojki sve je popularnije iz nekoliko razloga, a najčešće ih žene vade jer se boje anaplastičnog velikostaničnog limfoma, raka dojke koji se povezuje sa silikonima. Ipak, treba naglasiti da je u mnogim slučajevima potpuni povratak na izgled grudi od prije povećanja nemoguć, a često je potrebno i njihovo podizanje da biste se riješili suvišne kože, preoblikovali grudi i učinili ih čvršćim.

Prije donošenja odluke o uklanjanju pacijentice se obavezno moraju konzultirati s plastičnim kirurgom. Iako se implantati moraju provjeriti i zamijeniti svakih 15 godina, njihovo uklanjanje kao i podizanje grudi nose određene zdravstvene rizike, gotovo jednake kao i njihovo stavljanje.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Navečer ne možete zaspati jer se puno brinete? Probajte ovo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'