Praktični savjeti: Kako u maloj kuhinji dobiti još malo prostora | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Praktični savjeti: Kako u maloj kuhinji dobiti još malo prostora

Praktični savjeti: Kako u maloj kuhinji dobiti još malo prostora

Ako je mala, ne znači da kuhinja ne može biti lijepo uređena i funkcionalna, a mala vas kvadratura ne bi vas smjela obeshrabriti i spriječiti da uživate u pripremi obroka

VIDEO

Ako želite urediti malu kuhinju, morate misliti na funkcionalnost i estetiku - a u videu pogledajte koje vam točno sitnice mogu pomoći da si oslobodite nešto mjesta i stvari pospremite pametno.

Kutije za dokumente i prospekte

Kutije za odlaganje prospekata, dokumenata i sličnog upotrebite za pohranu raznih 'sitnica' iz kuhinje, poput začina, manjeg povrća, sredstava za čišćenje i sl.. Objesite kutije ispod kuhinjskih ormarića, stavite ih u hladnjak ili pak zalijepite na unutrašnjost vrata kuhinjskog ormara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Kuke za vješanje

Premda ćete u nekim specijaliziranim dućanima pronaći čak i kuke za vješanje čaša, postoje i višenamjenske, vjerojatno jeftinije, ljepljive kuke na koje možete objesiti nešto od posuđa. Ili ih zalijepite na unutrašnjost vrata ormara, to je uvijek pametna ideja s kojom čuvate prostor. Iste ljepljive kuke možete upotrebiti i da na njih objesite vreće za smeće, ili pak poklopce velikih lonaca. 

shutterstock

Zidni organizatori s rupama

Ove organizatore koji se vješaju na ravnu površinu možete kupiti ili čak lako sami napraviti; pričvrstite pegboard na zid kuhinje, dodajte kuke i objesite lonce, tave, pribor za jelo i slično. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ljepljive šipke na frižideru

Ravne površine kućanskih aparata s ovim šipkama, koje se isto mogu napraviti ili kupiti, mogu dobiti jedinstven pečat. Stavite malu šipku na stranu ili na vrata frižidera kako biste objesili ručnike, kuhinjski pribor i slično. Na vrh frižidera stavite običnu policu kako biste stvorili više vertikalnog prostora.

Klizna smočnica

Još nemate dovoljno slobodnog prostora? Pogledajte u videu gore kako sami, sa par drvenih daski i pravim alatom, možete napraviti kliznu smočnicu koja stane u kut ili iza hladnjaka.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Udata sam i imam puno mlađeg ljubavnika: Čini me boljom, ovako sam sretna žena i majka
ISKRENA JE

Udata sam i imam puno mlađeg ljubavnika: Čini me boljom, ovako sam sretna žena i majka

Da ljubav dolazi na razne načine dokazuje slučaj 50-godišnje Hrvatice Marine koja je ispričala vlastitu neobičnu ljubavnu priču te kako je pronašla sreću