Lifestyle

Komentari 2

Recept za savršenu bakinu tortu

Prefin bakin kolač s orasima, ananasom i sočnom glazurom

Jednostavan kolač od tijesta u koje ćete umiješati kockice ananasa i ispeći ga, pa preliti glazurom od kondenziranog mlijeka i vanilije, oduševit će ukućane, a brz je za pripremu

Trebate li recept za finu tortu koja će razveseliti ukućane, a nije prezahtjevna za pripremu, evo recepta: 

Sastojci: 

- 1 1/2 šalice šećera 
- 2 šalice brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1 limenka ananasa narezanog na kockice, sa sokom
- 2 velika jaja

Za preljev: 

- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 šalica nasjeckanih oraha

Za glazuru: 

- 1 šalica nezaslađenog kondenziranog mlijeka 
- 1/2 šalice šećera
- 1/2 šalice maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pošpricajte vatrostalni pladanj za pečenje veličine 22x33 centimetra uljem. Neka stoji sa strane. 

U velikoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno, sodu bikarbonu i sol. Dodajte jaja i malo zdrobljene kockice ananasa sa sokom. pa miješajte  dok se dobro ne sjedini.

Ulijte tijesto u posudu za pečenje. Vrh tijesta pospite nasjeckanim orasima, pa smeđim šećerom. Kolač pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte ne izađe čista i suha.

Dok se kolač peče, u srednjoj zdjelici pomiješajte mlijeko, šećer i maslac, pa zagrijte na srednjoj vatri. Smjesu zakuhajte, zatim maknite s vatre. Dodajte vaniliju; dobro promiješajte i ostavite sa strane.

Kad je kolač pečen, prelijte ga vrućom glazurom. Prije posluživanja kolač potpuno ohladite na sobnu temperaturu. Želite li da bude još ukusniji, ostavite ga da se namače u glazuri nekoliko sati, kako bi ona prožela tijesto, pa tek onda narežite. 

Najčitaniji članci