Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Recept za punč sa šerbetom od naranče: Dobra osnova za niz sličnih slatkih pića

Recept za punč sa sorbetom od naranče koji mogu piti i djeca

Jednostava punč s voćnim sorbetom odličan je izbor za rođendansko slavlje vaših klinaca, ili za obiteljsko druženje. Donosimo osnovni recept koji možete prilagoditi okusima

Ovaj recept za punč sa sorbetom od naranče vrlo je jednostavan i može vam poslužiti kao dobra osnova za izradu niza sličnih napitaka - od sorbeta od jagoda, lubenice i slično -  koje možete poslužiti na dječjem rođendanu, obiteljskim druženjima te uživati u njima i sami, u hladu u vrtu. 

Jednostavni recepti za sladoled: Slatko osvježenje za vruće dane
Jednostavni recepti za sladoled: Slatko osvježenje za vruće dane

Sastojci: 

- jedan koncentrirani sok od naranče 
- 2 litre soka od limuna ili limete koji ste dobro ohladili 
- 1 sok od ananasa, također ohlađen
- 1 litra zamrznutog sorbeta od naranče

Priprema: 

Ulijte sok od naranče u zdjelu za punč. Dodajte ohlađeni dok od limuna i sok od ananasa. U zdjelu dodajte 9 do 10 kuglica sorbeta i što prije poslužite, kako se sorbet ne bi rastopio prije posluživanja. 

Napravite sladoled od pravih jagoda - ukusniji ne može biti
Napravite sladoled od pravih jagoda - ukusniji ne može biti

Želite li da iće bude savršeno pred posluživanje, poslužite se trikom: Pomiješajte sok i držite ga u hladnjaku do posluživanja, pa izvadite potrebnu količinu soka i u njega direktno dodajte sorbet. 

Sorbet iz zamrzivača izvadite neposredno prije posluživanja i ostavite vani tek koju minutu, jer ćete tako moći oblikovati lijepe kuglice, a neće se rastopiti, donosi Princess Pinky Girl.