![Prefina torta od mrkve i sira](https://img.24sata.hr/V4LcL_H6hQxforv_7DOaUVt_8Xg=/414x267/smart/media/images/2023-35/dreamstime-m-51088163.jpg)
Za kremu izmiksajte veganski krem sir i maslac, dodajte šećer u prahu te na kraju vaniliju. Dva biskvita spojite kremom, a kremom premažite i vrh torte
Lifestyle
Komentari 3Za kremu izmiksajte veganski krem sir i maslac, dodajte šećer u prahu te na kraju vaniliju. Dva biskvita spojite kremom, a kremom premažite i vrh torte
Broj osoba: 4
Priprema: 70 minuta
3 šalice brašna, 2 i 1/4 šalice šećera, 3/4 šalice ribanoga kokosa, žlica sode bikarbone, 1,5 žličica cimeta, 1,5 žličica soli, 1 šalica + 2 žlice repičina ulja, 3/4 šalice prirodnog soka od jabuke, 3/4 šalice usitnjenog ananasa iz konzerve, žlica ekstrakta vanilije, 3 šalice naribane mrkve (oko 5 velikih mrkvi), 225 g krem sira, 8 žlica maslaca, na sobnoj temperaturi, 4 šalice šećera u prahu, žlica ekstrakta vanilije
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Dva okrugla kalupa za torte istog promjera (oko 20 cm) obložite papirom za pečenje. U veliku zdjelu za miksanje dodajte brašno, šećer, kokos, sodu bikarbonu, cimet i sol te dobro izmiješajte. Dodaj repičino ulje, sok od jabuke, ananas i vaniliju te izmiksajte.
Dodajte mrkve i miksajte dok se sve ne sjedini. Tijesto podjednako razdijelite u oba kalupa i pecite 45-50 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Za kremu izmiksajte veganski krem sir i maslac, dodajte šećer u prahu te na kraju vaniliju. Dva biskvita spojite kremom, a kremom premažite i vrh torte.