Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pretvorite kupaonicu u svoju malu oazu mira za opuštanje

Pretvorite kupaonicu u svoju malu oazu mira za opuštanje
1

Vaša kupaonica može postati mjestom opuštanja, a uz dobru organizaciju prostora možete je pretvoriti u oazu mira u kojoj ćete svakodnevno uživati u rutini osobne higijene

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Evo kako umiriti um opterećen brigama koji vam ne da zaspati

Uz jeftine dodatke vaša kupaonica će zablistati i omogućiti vam da konačno svaka stvar u njoj bude na svom mjestu, prenosi Goodhousekeeping.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:52

1. Viseća polica

Ako niste ugradili police u tuš kabinu, svakako razmislite o visećoj polici koja će vam pomoći da prostor bude uredniji i da svi preparati za njegu budu na jednom mjestu, a spriječit ćete i nakupljanje kamenca na kadi ili dnu posuda.

2. Košare za pohranu

Ako vam je ormar prepun rublja, u košare za pohranu možete spremiti ručnike i držati ih u kupaonici pri ruci. Dodatno, druga košara će vam poslužiti za odlaganje ručnika koje treba oprati.

3. Police iznad toaleta

Kako biste iskoristili prazan prostor, možete ugraditi police iznad zahoda. Prostora nikad dovoljno, pa makar za držanje rola toaletnog papira ili sredstava za čišćenje.

Fotolia

4. Kutne police

Kad dodajete police u kupaonicu, nemojte se ograničiti samo na ravne zidove, jer kutne police mogu biti vrlo praktične. Na njih možete staviti mirisne svijeće, biljke ili neku drugu dekoraciju koja će osvježiti prostor.

Najnoviji trendovi u uređenju kupaonica: Moderno ali toplo
Najnoviji trendovi u uređenju kupaonica: Moderno ali toplo

5. Zidni ormarić

U svakoj kupaonici treba vam i osobni prostor skriven od pogleda znatiželjnika u koji ćete pohraniti nešto što ne moraju baš svi vidjeti, poput one kreme za liječenje hemoroida ili tampone. Stoga nije loše u kupaonici imati i zidni ormarić koji će vam omogućiti diskreciju.

6. Staklenke

Za skidanje šminke trebaju vam kuglice vate i blazinice, no nema smisla ako ih držite razbacane. Staklenka sa širokim otvorom idealna je za tu namjenu, pa nabavite jednu.

Fotolia

7. Spremnik za šampon

Kako biste uvijek imali pri ruci šampon ili regenerator, nabavite plastični dispenser. Na taj način ne morate svaki put otvarati plastičnu kutiju i vraćati je na mjesto kad vam zatreba šampon ili regenerator, nego ćete ih imati uvijek na dohvat ruke uz samo jedan lagani pritisak dlana.

8. Postolje za ručnike

Svježi, mirisni i čisti ručnici su vam uz postolje uvijek spremni na dohvat ruke, a kad vam dojadi u kupaonici, uvijek ga možete premjestiti u kuhinju i na njega složiti boce s omiljenim vinima.

9. Obična kolica

Na kolicima možete držati ručnike, ali i lakove za nokte, pribor za njegu stopala, šminku i niz drugih stvari koje vam trebaju u kupaonici i izvan nje. Prednost je činjenica da su kolica mobilna i možete ih dovući za sobom gdje god želite.

Čista kupaonica bez kamenca, mrlja i plijesni za deset minuta
Čista kupaonica bez kamenca, mrlja i plijesni za deset minuta

10. Postolje za fen

Lakovi za kosu, četke, češljevi i fen u kupaonici će biti puno uredniji ako ih sve držite na jednom mjestu, u posložene u spremniku kako bi vam bili na dohvat ruke kad ih zatrebate.

11. Vrećica za igračke

Kako vam gumene patkice, brodići i druge igračke za kadu ne bi ležali posvuda po prostoru, uzmite vrećicu za pranje rublja i u nju spremite sve igračke za kadu. Možete je objesiti iznad kade kako bi se igračke mogle ocijediti ondje nakon kupanja, a pozitivna je strana što sve zajedno možete staviti u perilicu za rublje kad dođe vrijeme za pranje.

12. Funkcionalni ukrasi za zid

U trgovinama potražite simpatične i neobične ukrase za zid koji će poslužiti kao police na kojima ćete držati bočice, svijeće ili višak toaletnog papira.

13. Platnene košare

Ako vam treba dodatni prostor za još ručnika, ogrtača ili kupaonskog rublja, nabavite platnene košare koje mogu poslužiti i kao spremnik za omiljene knjige koje čitate dok uživate u mirisnoj kupki.

Super jednostavni trik uz koji će cijela kupaonica mirisati...
Super jednostavni trik uz koji će cijela kupaonica mirisati...

14. Razdjelnici za ladice

Razdjelnici će vam olakšati jutarnju potragu za šminkom, jer umjesto da je sve nabacano pa tragate za svakim pojedinim komadom kozmetike, ovako ih možete uredno spremiti i uvijek znati gdje se nalaze olovke, tuševi i maskare, a gdje su sjenila.

Dreamstime

15. Okretni podmetač

Umjesto da proizvode za njegu držite na hrpi, rasporedite ih na okretni podmetač i svaki put kad vam nešto zatreba, samo zavrtite postolje dok ne pronađete željeni artikl.

16. Košare za zid

Ako imate košaru od tvrđeg materijala koja jednostavno ne stane nigdje u kupaonicu, postavite je na zid. U njima možete držati složene čiste ručnike, toaletni papir i druge potrepštine.

17. Staklenke za zid

Nemate više prostora, a stvari se gomilaju naočigled? Nema problema! Na zid postavite dasku i na nju pričvrstite metalne držače za staklenke. Pričvrstite staklenke i vaš novi prostor za odlaganje je pred vama.

18. Dekorirane staklenke i naljepnice

Sadržaj predmeta u nekoj staklenci često se mijenja. Zato je dobro dekorirati staklenke na način na koji to sami želite, a potom ih dodatno ukrasiti naljepnicama kako biste u svakom trenutku znali što se u kojoj staklenci nalazi.

19. Ormarić sa kliznim vratima

Klizna vrata zauzimaju manje prostora, a omogućuje spremanje više stvari. U kupaonskom ormariću s kliznim vratima možete spremiti dva seta ručnika po članu obitelji i još dva seta za nenajavljene goste.

I dizajneri griješe: Kupaonica mi je izgledala kao klaonica...
I dizajneri griješe: Kupaonica mi je izgledala kao klaonica...

20. Dodatni teleskopski štap

Teleskopski štap je idealan za držanje zavjesa za tuš, no ukoliko dodate još jedan takav štap, možete imati sušilo za rublje i sitnije predmete koji će stajati daleko od pogleda znatiželjnika. Višak vode će nesmetano kapati u kadu, a rublje će se sušiti iza kupaonske zavjese.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako se brinuti o trapericama i tajicama da se ne razvuku?

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

01:19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru