Obavijesti

Lifestyle

Komentari 65

Pripremite se za ljeto: Vježbe za savršeno oblu stražnjicu na kojoj nema ni trunke celulita

Pripremite se za ljeto: Vježbe za savršeno oblu stražnjicu na kojoj nema ni trunke celulita

Radite određene vježbe u kombinaciji s pravilnom prehranom i rezultat zasigurno neće izostati - bit ćete spremne za pokazivanje zavidnih oblina u bikiniju na plaži

VIDEO

Svaki dan vježbajte i razgibavajte cijelo tijelo, a posebnu pažnju posvetite vježbama za oblikovanje stražnjice. Imajte na umu da se stražnjica sastoji od tri mišića – gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus. Za dobar oblik guze najvažniji je prvi, gluteus maximus ili veliki mišić.

U ovom videu pogledajte kako posebnim vježbama pokrenuti i oblikovati taj pomalo lijeni mišić. Radi se o vježbama koje možete raditi kod kuće bez bilo kakvih rekvizita.

Što se tiče prehrane - svakako izbjegavajte prženu hranu, grickalice, čips, margarin, crveno meso, pileću kožu, punomasne mliječne proizvode, sladoled, maslac, kokosovo ulje... U jelovnik uvrstite riblje ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, bademe, orahe, maslac od kikirikija...  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povećajte unos svježeg voća. Svaki dan pojedite najmanje jedan komad voća, a preporuka je tri do pet komada. Vlakna iz voća držat će vas sitima, a u isto vrijeme nećete unijeti puno kalorija.

I ne zaboravite na povrće jer je prepuno vlakna, vitamina i minerala. Osim toga, ima malo kalorija. Posebnu pažnju usmjerite na brokulu, špinat, kelj i drugo zeleno povrće.

Pripremite stopala za otvorene cipele uz domaći piling i kremu
Pripremite stopala za otvorene cipele uz domaći piling i kremu

Obratite pažnju i na postojeći oblik guze 

Osobna trenerica Em Furey iz Londona savjetuje kako oblikovati guzu na temelju prirodnog oblika.

KVADRATNA

Ovaj oblik prepoznatljiv je po tome što donji dio stoji niže, a višak volumena nalazi se na vrhu, poput one kakvu ima Kendall Jenner. Kod ovog oblika važno je izgraditi gluteus maximus (veliki mišić u stražnjici) kojim će se popuniti stražnji dio bikinija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

- Vježbe moraju biti usmjerene uglavnom na veliki gluteus, jer kod ovog oblika stražnjica može izgledati kao muffin, dolje spljoštena, a gore obla. Odlična vježba za ovaj tip je rotacijski iskorak - kaže Em Furey, a prenosi Daily Mail.

OKRUGLA

Ako imate okruglu guzu, poput Kylie Jenner, tada nemate problema s volumenom kao žene čija je stražnjica kvadratna. Kod ovog tipa valja se usredotočiti na toniranje središnjeg dijela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

- Pilates vježbe su odlične za žene okrugle stražnjice. I baletni pokreti tako da se kukovi rotiraju i noga okreće tako da se nožni prsti izvrću prema van su odlične, dok se u isto vrijeme polako spušta u čučanj - objašnjava ova osobna trenerica.

SRCOLIKA

To je tip stražnjice kakav s ponosom pokazuju Kim i Khloe Kardashian. Taj tip guze ima najviše volumena tamo gdje treba, na sredini. Veliki gluteusi su dobro razvijeni, a masnoća je raspoređena na donjem dijelu stražnjice i na bedrima.

Kod ovog tipa treba paziti na održavanje središnjih mišića, gluteus mediusa.

- Odlična vježba za ovaj oblik je čučanj koji se izvodi tako da se stoji na jednoj nozi dok je druga u zraku, i lagano se spušta u čučanj. To je teška vježba - kaže trenerica.

OBRNUTO SLOVO V

Ovakav oblik ima Kourtney, a karakterizira ga nedostatak volumena u odnosu na druge oblike. Kod ovog tipa je važno usredotočiti se na velike gluteuse, kako bi dobili volumen te poraditi na toniranju.

- Veliki gluteusi su glavni fokus kod ovog oblika guze jer je potrebno dobro se zagrijati da bi se dobio volumen. Dobra vježba za ovaj tip je veliki čučanj dok se u isto vrijeme drži uteg u s obje ruke, naslonjen na prsa - objašnjava osobna trenerica.

Kako se riješiti celulita?

PILING S KAVOM

Kava djeluje poticajno na kožu i potiče cirkulaciju. Kožu je najbolje protrljati kavom ispod tuša, dok je mokra. Za to vam može poslužiti talog od kave koju ste popili. Kožu trljajte nekoliko minuta, ali ne previše grubo pa isperite vodom. Nakon toga premažite ju kokosovim uljem ili izmasirajte uljem.

Dreamstime

MASAŽA DJEČJIM ULJEM

Ovdje se radi o vrlo jeftinoj, a provjereno učinkovitoj metodi.Područja na tijelu na kojima se vidi celulit premažite dječjim uljem pa krenite s masažom. Masirajte se vrhovima prstiju i to kružnim pokretima. Radite to svaki dan po 15 minuta.

POMAŽE I MED

Stavite malu količinu meda na vrhove prstiju i umasirajte na problematično područje. Kožu masirajte u smjeru kazaljke na satu i pazite da vam se prsti ne odvajaju od površine. Ako osjetite peckanje, to je normalno. Nakon masaže obrišite višak mokrim ručnikom ili isperite toplom vodom i ne nanosite nikakve kreme na kožu. 

Top rituali Penelope Cruz: Suhe četke za tijelo i roler za lice za uklanjanje toksina i manje bora
Top rituali Penelope Cruz: Suhe četke za tijelo i roler za lice za uklanjanje toksina i manje bora

Umjesto masaže možete nanositi med i tapkanjem te laganim utrljavanjem. Dobro je kožu lagano stiskati i štipkati kako bi se cirkulacija pokrenula još više. Nakon 15 minuta cijeli postupak ponovite na drugom dijelu tijela na kojem imate celulit. Masaža neka ne traje dulje od sat vremena i prakticirajte je svaki drugi dan.

Med povećava protok krvi i ubrzava metabolizam. Masažu medom najbolje je raditi ujutro, odmah nakon buđenja. U njega se može staviti i nekoliko kapi aromatičnih ulja, primjerice, od lavande, smreke, grejpa... 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'