Lifestyle

Komentari 2

Prodajete kuću ili stan? Uz ove trikove ćete postići višu cijenu

Prodajete kuću ili stan? Uz ove trikove ćete postići višu cijenu

Ako ubrzo planirate kupiti novi stan ili kuću, ovi jednostavni savjeti mogli bi vam pomoći da podignete vrijednost nekretnine koju prodajete. Evo na što treba pripaziti prilikom kupnje ili prodaje

Stručnjaci za nekretnine naveli su 15 problema koji bi, ako se riješe, mogli vrlo lako podići vrijednost vašeg doma, a miris je između ostalog, ključan. Sve ovisi o vama. Ukoliko se ne potrudite oko prodaje onda nećete ni postići dobru cijenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Novo istraživanje platforme za pronalazak radnika zanatskih usluga, Rated People, otkrilo je da su čistoća i higijena jedne od bitnijih stavki pri kupnji i prodaji nekretnine, pogotovo u pandemiji.

- Potencijalni kupci kuća odustaju od davanja ponude zbog malih problema, od kojih su mnogi rješivi za nekoliko sati - komentiraju iz Rated People-a, piše The Sun.

Ako prodajete nekretninu, započnite s uklanjanjem osobnih predmeta jer ako vam kuća bude neuredna i puna vaših stvari to će vam dodatno sniziti cijenu jer će budući vlasnici imati više posla prilikom useljavanja, što znači da će se morati pozabaviti s uklanjanjem nereda.

Nemojte zaboraviti i na vrt. Loše održavan ili zarasli vrt također bi mogao sniziti cijenu nekretnine. 

Ovo su 15 mogućih problema koje treba popraviti kako bi dodali vrijednost vašem domu:

1. Znakovi vlage / plijesni
2. Pukotine na zidovima 
3. Nered i neorganiziranost 
4. Neobojeni zidovi 
5. Loša termička izolacija 
6. Pokidane tapete 
7. Prljava kupaonica 
8. Smeće i nagomilane stvari ispred kuće 
9. Puknuta ili oštećena ograda 
10. Loš miris unutar kuće
11. Prljava kuhinja
12. Zastarjeli dekor 
13. Prljav namještaj, poput tepiha, zavjesa i kauča 
14. Zarasli vrt 
15. Slomljeni oštećeni prozori

Nakon što ste izbacili sve nepotrebne stvari i predmete iz stana ili kuće, vrijeme je da krenete dubinski čistiti. Ukoliko nekretnina koju prodajete bude blistala, posebno kupaonica i kuhinja, što su jedne od bitnijih stavki koje ljudi gledaju prilikom kupnje, time ćete povećati vrijednost vašeg posjeda.

Ono što se ne može vidjeti na fotografijama, a izuzetno je bitno - je miris. Kada potencijalni kupac dođe vidjeti nekretninu i osjeti neugodan ustajali miris zbog vlage, plijesni ili začepljenih odvoda, pripremite se da će vam zbog toga odmah pasti cijena stana ili kuće.

Osim dubinskog čišćenja i zračenja kako biste uklonili neugodne mirise, možete uložiti nešto novca i u neke mirisne svijeće ili svježe cvijeće.

Bilo koja izlizana boja ili pukotine smanjit će cijenu nekretnine, pa je vrijeme da izvadite kist na vrijeme.

Ne trebate potrošiti bogatstvo kako biste malo doradili kuću koju prodajete, jer primjerice prostirke, nove ručke, novo osvjetljenje i boja za zidove mogu osvježiti prostor za malo potrošenog novca.

Najčitaniji članci