Prokulice su bogate hranjivim tvarima: Eko kako ih odabrati i kuhati | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prokulice su bogate hranjivim tvarima: Evo kako ih kuhati i kako odabrati najbolji plod

Prokulice su bogate hranjivim tvarima: Evo kako ih kuhati i kako odabrati najbolji plod

Birajte prirodno uzgojene, čvrste i kompaktne prokulice zelene boje. Ne preporučuje se kuhanje u vodi jer lako postanu kašaste, a pečenjem se osuše i smežuraju

VIDEO

Prokulica ili kelj pupčar vrhunsko je niskokalorično povrće koje obiluje hranjivim tvarima. Odličan je izvor vitamina A (u obliku beta-karotena), B, C, E i K, a sadrži i mnoge minerale: kalij, mangan, željezo, magnezij, bakar, kalcij... Tu su i omega-3 masne kiseline, bjelančevine, vlakna, triptofan, lutein... Iako vrlo hranjive, mnogi ih izbjegavaju jer misle da im treba dugo da se skuhaju. No prehrambeni stručnjaci ističu da je dovoljno samo pet minuta kuhanja na pari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama