Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pustite djecu da se isplaču, jer i napadaji bijesa imaju svrhu

Pustite djecu da se isplaču, jer i napadaji bijesa imaju svrhu

Temper tantrumi kod djeteta jasličke dobi su normalni, ali ujedno vrlo teški za roditelje. Osjećaju se bespomoćno dok se djeca bacaju na pod, vrište i udaraju nogama i rukama

VIDEO

Dječji ispadi bijesa su iscrpljujući, ali ne uzrujavajte se - imaju svrhu.

Iako će se većina pitati “gdje smo pogriješili?”, ovi ispadi su važan dio emocionalnog zdravlja i dobrobiti djeteta. Donosimo vam razloge zbog kojih oni mogu biti dobri i za dijete i za roditelja.

Suze sadrže kortizol, hormon stresa. Plakanjem oslobađamo tijelo od stresa, snižava se krvni tlak i poboljšava emocionalno stanje, pod uvjetom da je voljena osoba blizu kako bi pružila podršku. Kad je dijete na rubu ludila, ništa nije u redu i teško mu možete išta reći i pomoći mu.

No kad prođe bura, puno je bolje raspoloženo. Dopustite im da to izbace iz sebe bez pokušaja da ih urazumite.Također, nakon temper tantruma dijete bi moglo i bolje spavati.

Fotolia

Kad roditelji pokušaju izbjeći da do frustracije uopće dođe, djetetove emocije se izražavaju kad je mozak u mirovanju. Baš kao i odrasli, zato se bude po noći - jer su pod stresom i pokušavaju procesuirati događaje. Ponekad se dječja emocija manifestira na druge načine, poput agresije, problema s dijeljenjem stvari ili odbijaju surađivati ​​pri jednostavnim zadacima poput odijevanja ili pranja zubi.

To su sve uobičajeni znakovi da se dijete bori sa svojim osjećajima. Tantrumi im zapravo pomažu u oslobađanju osjećaja koji bi u suprotnom mogli zatomiti njegovo prirodno, kooperativno stanje.

U svakom slučaju, i odraslima kad se naljute treba ispušni ventil, pa imajte na umu da nije drukčije ni s djecom. Nemaju iskustva, pa je to burnije, ali pustite ih da izraze svoje emocije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa