Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Put do bombastičnog orgazma i nije tako težak: Vježbajte kako izvesti 'ples po rubu' i stiskanje

Put do bombastičnog orgazma i nije tako težak: Vježbajte kako izvesti 'ples po rubu' i stiskanje

Četiri su faze uzbuđenja, a njihovo poznavanje pomaže doći do nezaboravnih vrhunaca, bilo da to radite solo ili s partnerom. Tu je i rješenje za momke koji imaju problema s preuranjenom ejakulacijom

VIDEO

Metodu putovanja do eksplozivnog orgazma mogli bismo nazvati 'plesanjem po rubu', a radi se zapravo o dobro poznatom odgađanju vrhunca što rezultira nevjerojatnim osjećajem zadovoljstva. 

To je praksa zaustavljanja postizanja orgazma tren prije nego se dogodi. Tad bi trebalo mirovati nekih 30 sekundi pa opet nastaviti - zaustaviti se prije vrhunca - čekati - nastaviti - stati - čekati... Što više odgađate, vrhunac će na kraju biti eksplozivniji. Istina, to nije lako jer bi čovjek najradije nastavio do kraja, ali isplati se biti strpljiv i mučiti neko vrijeme - ipak su to slatke muke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Omiljena poza otkriva kakav ste par 00:42

Ova praksa postala je popularna prije više od pola stoljeća kao dobar tretman za preuranjenu ejakulaciju. U radu iz 1956. godine, objavljenom u Journal of Sexual Medicine, James H. Semans uveo je 'stop-start metodu' kako bi pomogao ljudima da izdrže dulje prije nego što postignu orgazam.

Prema holističkoj praksi, takvo 'plesanje po rubu' će vas učiniti svjesnijima vlastitih seksualnih odgovora na podražaje, bilo da to radite sami ili s partnerom.

'Na plaži smo slučajno pokazali tajni znak svingera. Nismo znali za to. Svi su bili tako ljubazni'
'Na plaži smo slučajno pokazali tajni znak svingera. Nismo znali za to. Svi su bili tako ljubazni'

- Eksperimentiranje je apsolutno neophodno za zdrav seksualni život. Veća svijest o tome kako vaše tijelo reagira može pomoći u oslobađanju od tjeskobe koja se zna pojaviti u seksualnom životu - kaže Liz Klinger, suosnivačica Lionessa, tvrtke koja proizvodi pametni vibrator koji se kontrolira putem telefonske aplikacije i omogućava korisnicima praćenje svega što rade s njime, poput obrazaca vlastitih orgazama do toga kako vanjski čimbenici mogu utjecati na seksualno zadovoljstvo, poput stresa, sna i stimulansa.

Četiri faze uzbuđenja

Poznavanje ovih faza će vam pomoći bolje odrediti kad se zaustaviti, a kada ponovno započeti sa stimulacijom, smatra Klinger.

  1. UZBUĐENJE Koža vam se počinje rumeniti, mišići su napetiji, otkucaji srca se ubrzavaju, krv počinje brzo teći prema penisu ili klitorisu i vagini. Vagina postaje vlažna, a koža skrotuma se zadebljava.
  2. PLATO Sve što se dogodilo u prvoj fazi postaje još intenzivnije. Osjećate kako se sve više približavate orgazmu. Ovo je faza u kojoj biste trebali biti spremni zaustaviti se ili usporiti stimulaciju.
  3. ORGAZAM Dolazi do niza živčanih i mišićnih odgovora, što rezultira osjećajem ekstaze, povećanom lubrikacijom u vagini i ejakulacijom sjemena iz penisa. Ali, kada vježbate 'plesanje po rubu', ovo je faza koju pokušavate izbjeći dok ne budete spremni.
  4. RAZLUČIVOST Nakon orgazma, tkiva se vraćaju u veličinu i boju u kojoj su bila prije uzbuđena, a normaliziraju se i svi vaši vitalni organi. Tad počinje privremeno razdoblje u kojem se ne možete ponovno uzbuditi. Može trajati od nekoliko minuta do nekoliko dana ili duže.
Ima 46 godina, a zavodi samo mlađe muškarce: 'Seks s njima je jednostavno nevjerojatan'
Ima 46 godina, a zavodi samo mlađe muškarce:  'Seks s njima je jednostavno nevjerojatan'

- Ipak, posebni osjećaji koje imate tijekom ove četiri faze nisu isti za sve. Studije i literatura potvrđuju da su masturbacija i samoistraživanje jedan od najboljih pokazatelja zadovoljavajućeg seksualnog života. Ako ne upoznate svoje tijelo i ne prakticirate različite tehnike, nećete poznavati niti se naviknuti na vlastito tijelo, što može utjecati na vaše osobno zadovoljstvo, zdravlje i odnos s partnerom - kaže Klinger. 

Savjetovala je kako vježbati 'ples po rubu'

- Ako ste zainteresirani za napredak po tom pitanju, počnite tako da se pažljivo usredotočite na ono što osjećate neposredno prije orgazma i zadržite se u fazi između platoa i orgazma. Ključno je slušati svoje tijelo i prepoznati znakove. Pokušavajte i griješite dok ne naučite, i to je u redu - pojasnila je pa navela dva primjera - kad to radite solo i s partnerom.

Solo

  1. Učinite svoje okruženje idealnim. Zaključajte vrata, ugasite svjetla, pustite glazbu, koristite uljni difuzor za ugođaj i tako dalje.
  2. Dovedite se u fizičko raspoloženje. Zatvorite oči i počnite se dirati dok vam penis ne očvrsne ili dok vam se vagina ne navlaži.
  3. Počnite masturbirati. Pomazite svoj penis, stimulirajte klitoris ili bilo što drugo za što znate da vas može uzbuditi.
  4. Kada osjetite da ćete svršiti, prekinite stimulaciju. Maknite ruke ili usporite pokrete. Duboko udahnite ili otvorite oči.
  5. Vratite se fokusiranju na to kako ili što vas je uzbudilo. Osvijestite kako se vaše tijelo mijenja: Osjećate li se napetije? Još ste uzbuđeniji? Znojite se ili se više tresete?
  6. Počnite se ponovno dodirivati ili brže masturbirati. Nakon pauze ponovno ponovite korake 1-3. Činite to dok ne osjetite da ste spremni za orgazam.

- Pusti to iz sebe! Dopustite si postizanje orgazma. Možda ćete primijetiti da vaš orgazam traje dulje ili je intenzivniji. Obratite pozornost na osjećaj i provjerite je li 'plesanje po rubu' utjecao na to koliko užitka osjećate - kaže Liz Klinger.

Dreamstime

S partnerom

  1. Uzbudite se kroz svoje omiljene aktivnosti tijekom predigre. Isprobajte oralni seks, stimulirajte G-točku, ližite se, sišite bradavice ili radite bilo što drugo što vas inače uzbuđuje.
  2. Pobrinite se da budete glasni ili dajte znakove kada ste blizu vrhunca.
  3. Usporite ili potpuno zaustavite stimulaciju dok se ne vratite u plato fazu.
  4. Ponovno pokrenite postupak stimulacije, a zatim ponavljajte korak 3 dok ne budu spremni za vrhunac.
Jednostavne seks poze u kojima žene lakše dolaze do orgazma
Jednostavne seks poze u kojima žene lakše dolaze do orgazma

Metoda stiskanja penisa za muškarce

  • Uzbudite se.
  • Stimulirajte se tik do vrhunca.
  • Neposredno prije orgazma stisnite glavić penisa kako biste zaustavili orgazam.
  • Pričekajte 30 sekundi, a zatim se slobodno počnite ponovno stimulirati.

Tehnika 'let balonom'

- Isprobajte ovu tehniku koja dokazano pomaže muškarcima koji imaju problema s preuranjenom ejakulacijom - savjetuje Klinger.

  1. Pronađite područje na svom penisu koje je posebno osjetljivo. Ne dirajte nijedno drugo područje na spolovilu - samo to jedno područje.
  2. Nježno pomičite prst oko tog područja u krug.
  3. Nastavite trljati područje dok potpuno ne očvrsnete i ne osjetite da ste blizu vrhunca.
  4. Prestanite dirati penis neposredno prije orgazma.
  5. Dopustite da malo omekša, a zatim ponovno trljajte to područje dok ne budete blizu orgazma.

- Ponovite ovo koliko god puta želite, ali nemojte svršiti. Namjena tehnike 'leta balonom' je pomoć u tome da izdržite dulje tako što samo sebe trenirate kontrolirati vrijeme kada ćete doživjeti vrhunac. Suzdržavanje od orgazma je ključno za postizanje uspješnosti ove vježbe - pojasnila je, a prenosi healthline.com.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro