Lifestyle

Komentari 2

Recept za gumene bombone - bez umjetnih boja i želatine

Recept za gumene bombone - bez umjetnih boja i želatine

Gumene bombončiće obožavaju svi. A uz pomoć ovog recepta možete uživati u njima bez grižnje savjesti. Napravite ih u svojoj kuhinji i razveselite sve ukućane

Uz pomoć nekoliko sastojka možete sami napraviti prefine gumene bombone. Bomboni su slastica koju vole i mali i veliki, a sada ih možete napraviti i sami, kod kuće.

Sve što vam treba je prirodni voćni sok koji može biti od naranče, borovnica, malina, jagoda ili voća po želji te kalup za bombone. Poigrajte se bojama i okusima. Ovi gumeni bomboni ne sadrže želatinu ili boju za hranu i savršeni su za one s ograničenjima u prehrani.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sastojci:

Priprema: Na laganoj vatri u lončić ulijte sok po vlastitim izboru, potom dodajte jednu žlicu šećera i 4 g agar agara u prahu. Zatim smjesu iscijedite u kalupe, primjerice zanimljivih oblika. Kalupe stavite u hladnjak na otprilike pola sata.

Ako ćete koristiti sok od naranče onda će bomboni biti narančaste boje, sok od bazge će ih učiniti skoro pa prozirnima. Malina ili jagoda obojit će ih u crvene slastice, borovnica u plave... 

Recept pogledajte u videu:

 

 

Najčitaniji članci