Zagrebačko dijabetičko društvo priprema recepte koje mogu isprobati šećeraši, a izdvojili smo one za mališane. Pripremite im razne poslastice, bit će oduševljeni
RAZVESELITE IH POSLASTICAMA
PLUS+
Recepti za djecu oboljelu od dijabetesa: Napravite im pizzu, gumene bombone, puding...
Kako bi se dijabetičari lakše snašli u izboru namirnica, dovoljno je pratiti tablice s Glikemijskim indeksom hrane. Prema toj su podjeli namirnice svrstane u tri kategorije: one koje imaju relativno nizak glikemijski indeks, od 0 do 40 bodova, i zato su poželjne kao osnova u prehrani, one između 40 i 70 bodova, što se smatra srednjim GI indeksom i riječ je o namirnicama koje su dopuštene, te namirnice s GI indeksom između 70 i 100. To su namirnice s visokim GI, koje treba konzumirati što rjeđe i uvijek ih je dobro na tanjuru kombinirati s namirnicama jako niskog GI. Tako će se tijekom probave malo ublažiti njihov učinak na porast šećera u krvi.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku