Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Retro chic: Rukavice do lakta donose dozu vintage glamura

Retro chic: Rukavice do lakta donose dozu vintage glamura
1

Visoke rukavice, simbol kraljevske obitelji, dama i dvorskih previranja, vraćaju se na scenu u jednako elegantnom i svečanom izdanju. Vodeći modeli od satena i kože definicija su vintage gracioznosti

VIDEO

Svako malo scena i crveni tepih revitaliziraju neke od trendova koji su nekad imali veliku slavu, a danas su pomalo zaboravljeni te ujedno simboliziraju neka davna vremena. Takav je slučaj i s rukavicama do lakta, koje se posljednjih mjeseci vraćaju na crveni tepih i donose dašak retro glamura.

Valentino shows Spring/Summer 2020 collection in Paris

Među obožavateljima je i legendarni brend Valentino, čiji je kreativni direktor Pier Paolo Piccioli na nedavno održanim revijama visoke mode predstavio romantičnu viziju s kožnim rukavicama do lakta, uokvirene volanima.

Dizajn je jednostavan, no tekstil je taj koji im daje dozu elegancije, naročito ako se radi o satenu ili glatkoj koži. Obično se stilski slažu s haljinom ili donjim rubljem, kako je predstavila Rihanna na svojoj Fenty reviji.

Modno osvježenje: Donosimo top 10 torbica za manje od 200 kuna
Modno osvježenje: Donosimo top 10 torbica za manje od 200 kuna

Pjevačica je djelomično zaslužna za ovaj trend (nosi ih i na dodjele i važna događanja), baš kao što modne kuće Giambattista Valli, Schiaparelli i Givenchy uz svoje novije večernje kreacije predlažu fini izgled koji evocira neka davna vremena obilježena ženstvenim haljinama.

26th Screen Actors Guild Awards – Arrivals – Los Angeles, California, U.S., January 19, 2020 – Zoe Kravitz

Ljubiteljice trenda danas su i Arianna Grande te Zoe Kravitz, ali i Irina Shayk, koja je u rozom izdanju osvanula na najavljenoj naslovnici za ožujak, britanskog izdanja magazina Vogue.

Kraljevska obitelj nosi ih radi protokola koji ponekad ima stroga pravila o odijevanju, no i dame na crvenom tepihu vole se ukrasiti tim dodatkom koji prekriva ruke. Za sve ostale pripadnice visokog društva nekada su rukavice do lakta bile obavezan detalj pri odlasku u kazalište.

Fashion Awards 2019

Prošlo je stoljeće ovaj detalj neko vrijeme vladao Hollywoodom, a jedna od zapamćenih definitivno je Marylin Monroe koja je u filmu "Muškarci više vole plavuše", iz 1953. godine, pokazala glamur u rozoj kreaciji od satena. Nakitila se i dijamantima, jer oni su najbolji djevojčin prijatelj.

Gotovo desetljeće kasnije, Audrey Hepburn prezentirala je izvrsnu stilsku formulu u filmu "Doručak kod Tiffanyja", s potpisom njezinog prijatelja i slavnog dizajnera Huberta de Givenchyja.

Ženstveni trendovi: 7 haljina koje ćemo nositi ovo proljeće
Ženstveni trendovi: 7 haljina koje ćemo nositi ovo proljeće

Iako ima mnogo poznatih dama koje su prigrlile ovaj trend, sve je zapravo krenulo od kraljevske obitelji te povijest dokumentira mnoge fotografije na kojima Kraljica Elizabeta, Princeza Margaret i društvo skupljaju dlanove na ovaj super-elegantan način.

Iako simboliziraju glamur i eleganciju, danas ih možemo nositi uz bunde i traperice, jer moda voli neke nove formule. I svaki put će rukavice do lakta kombinaciji dati dozu finoće, jer to je njihova uloga, priča i karakter.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj