Lifestyle

Komentari 1

Rublje je bolje sušiti prirodno, a ne u sušilici: Puno ćete uštedjeti

Rublje je bolje sušiti prirodno, a ne u sušilici: Puno ćete uštedjeti

Samo jedan ciklus sušilice može potrošiti dvostruko više energije od prosječnog ciklusa perilice rublja. Rublje sušite na otvorenom - smanjit ćete račune i zaštiti rublje koje će neodoljivo mirisati

U prosjeku, sušilica i perilica rublja godišnje vas koštaju više od 500 kuna na računu za struju. Uštedite energiju gdje god možete. Preskočite ciklus pretpranja ako vaša odjeća nije jako prljava.

Sušite rublje na zraku i svakako izbjegavajte korištenje sušilice ako je moguće. Samo jedan ciklus sušilice može potrošiti dvostruko više energije od prosječnog ciklusa perilice rublja.

Ako odjeću sušimo u zatvorenom prostoru, ona će tamo ispustiti višak vlage, a mi taj vlažan zrak udišemo. Udisanje vlage i ostataka deterdženata je štetno za dišni sustav.

Prednost sušenja rublja vani je da osušeno rublje vani lijepo miriše i postaje mekano, a osim toga, sušenje na svježem zraku sprječava i statički elektricitet.

Komadi rublja nježno se suše i smanjuje se trošenje materijala, a sušenjem na otvorenom vlaga u stanu ne raste i rizik od plijesni je minimaliziran.

Najčitaniji članci