Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
36 komentara

Sada možete izračunati koliko će vam zalihe WC papira trajati

Pojavila se internet stranica na kojoj postoji kalkulator. Sastoji od dvije osnovne trakice na kojima označite koliko komada WC papira imate i koliko puta dnevno obavljate nuždu

Foto: Charmin
36 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Liječnici širom svijeta pozivaju: Ostanite doma, mi ne možemo!

U posljednje vrijeme svi smo svjedoci nekontrolirane kupnje toaletnog papira u trgovinama. Tom prigodom na internetu je osvanula stranica koja odgovara na pitanje koliko dana će vam trajati zalihe papira koje imate kod kuće. 

Nova stranica pod nazivom howmuchtoiletpaper.com nudi matematički izračun. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Naime, kalkulator se sastoji od dvije osnovne trakice na kojima označite koliko komada imate i koliko puta dnevno obavljate nuždu. Nakon toga, kalkulator izračuna koliko dana će trajati vaše zalihe. 

Ako na primjer imate četiri role toalet papira i dnevno obavljate dvije nužde, web stranica kaže da će vam one trajati 32 dana. 

SAVJETI STRUČNJAKA Ljepota u kućnoj izolaciji: Što s trepavicama, noktima i bojom?

Postoje i 'dodatne opcije' poput broja dana u karanteni, broj ukućana te koliko listova papira koristite prilikom nužde. 

Stranicu je do sada posjetilo više od dva milijuna ljudi, a cilj je smanjiti mogući nedostatak  toaletnog papira širom svijeta. 

Kaufland | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kreirali su je Ben Sassoon, londonski student i programer softvera te Sam Harris, umjetnik, nakon što su razgovarali o tome koliko toaletnog papira koriste svakodnevno te kako bi se to moglo mijenjati za vrijeme pandemije.

Isto tako tu je i molba da se ljudi suzdrže od sebičnosti i neracionalne kupovine svih paketa koje mogu naći u njihovoj lokalnoj trgovini, jer pritom ne ostaje ništa za druge, piše Fox News. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ispovijest majke iz Italije: Ja sam ti, ali tri tjedna prije tebe 

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa znanstvenikom Gordanom Laucom

 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message