Obavijesti

Lifestyle

Komentari 214

Seks samo 6 puta godišnje? U jedan mit o muškarcima žene trebaju prestati vjerovati

Seks samo 6 puta godišnje? U jedan mit o muškarcima žene trebaju prestati vjerovati
4

Seks stručnjakinja Nadia Bokody tvrdi kako može biti iznimno štetno očekivati da muška tijela neumoljivo rade, do te mjere da to može naštetiti njihovim odnosima sa ženama

VIDEO

Seks stručnjakinja otkriva ogroman mit o seksu koji žene moraju znati o muškarcima. Mnoge žene misle da dečki imaju veći libido od njih, ali to nije uvijek tako. Stručnjakinja za seks i veze, Nadia Bokody, razbija mit o seksu - o tome da muškarci uvijek žele akciju - i objašnjava kako je ta pretpostavka štetna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

U svojoj kolumni Nadia je napisala da joj se prijateljica povjerila kako se s dečkom seksa samo šest puta godišnje, a da on ni ne želi više od toga. 'Ja to želim stalno, a on ne. Ne znam što da radim', rekla joj je prijateljica, čiji je partner provjerio i razinu hormona, razgovarao s psihologom te čak pokušao kratko vrijeme ići i na hipnoterapiju. Nakon što te potrage nisu dale odgovore, postavila mu je očajnički ultimatum - on će se pokrenuti i bit će više seksa ili je veza gotova.

Raspravljajući o problemu koji je imala njezina prijateljica, Nadia pojašnjava kako smo uvjetovani vjerovati da muškarci uvijek žele seks.

- Oni koji ga 'ne žele', ili pate od zdravstvenog stanja ili ga dobivaju negdje drugdje - kaže Nadia.

Uvriježeno je da je snažan libido sinonim za muškost.

- Ovo je problematično iz više razloga, a najviše zbog toga što vrši neprikladan pritisak na muškarce da budu hiperseksualni - nastavila je. 

To, također, govori ženama da bi trebale biti zabrinute, odnosno uplašene za budućnost veze.

Muškarci otkrili što misle kada kažu da je žena 'loša u krevetu'
Muškarci otkrili što misle kada kažu da je žena 'loša u krevetu'

Nadiu kao stručnjakinju za odnose stalno pitaju što je 'zdrava' količina seksa? Iako je sama sretna, kako kaže, što dijeli statistički prosjek s parovima koji imaju zadovoljavajući seksualni život - jednom tjedno - nikada ne želi sugerirati da postoji točna količina odnosa koju treba imati. I misli da nitko to ne bi ni trebao.

Nema ništa loše u tome da se seksate šest puta godišnje, ali također ne misli da su ljudi koji to vole više od dvaput dnevno neprirodno opsjednuti seksom. Većina parova naiđe na problem kada jedan partner želi prvo, dok drugi preferira ovo drugo. 'I nažalost, u kulturi koja seks obavija s toliko srama i stigme, čineći iskrene razgovore o željama nevjerojatno teškima, ovaj scenarij nije sasvim neuobičajen', ističe ona.

Osam tipova seksa koje biste trebali probati barem jedanput
Osam tipova seksa koje biste trebali probati barem jedanput

Istina o muškarcima koji ne žele puno seksa nije uvijek da su nevjerni - iako nevjera utječe na mnoge veze i dosta muškaraca je doista nevjerno - sam nedostatak seksa ne bi uvijek trebalo smatrati pokazateljem prevare. Radi se o tome da jednostavno ne žele puno seksa. Objasnila je i da čak može biti 'iznimno štetno' očekivati ​​da muška tijela neumoljivo rade i da to može naštetiti 'njihovim odnosima sa ženama'.

- Seksualna želja nije fiksna. Neki od nas imaju puno seksa, neki imaju vrlo malo, dok ga neki uopće nemaju - kaže stručnjakinja. Postoje razni uvjeti u načinu života, kao na primjer zdravstveni faktori, lijekovi i slično, a koji mogu negativno utjecati na seksualni nagon neke osobe, poput antidepresiva, raznih kroničnih bolesti, stresa i slično, donosi The Sun.

Vratite strast i uzbuđenje u vaš seksualni život: Top 10 odluka
Vratite strast i uzbuđenje u vaš seksualni život: Top 10 odluka

- U slučaju moje prijateljice, čiji je partner bio zadovoljan vrlo sporadičnim seksualnim aktivnostima od početka njihove veze, čini se da nije bio problem medicinske prirode. Zbog čega sam joj, bez sumnje, predložila druge, alternativne opcije, kao što su slobodno korištenje usluga seksualnih radnika ili povremenih partnera kako bi ispunila svoje nezadovoljene seksualne potrebe te ili kraj veze ili ulaganje u stvarno dobar vibrator - kaže Nadia.

POGLEDAJTE VIDEO: TREĆA EPIZODA 'DOMA IZ BAJKE' SA SLAVICOM DE JONG

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci