Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Sirutka pomaže otopiti masnoće u tijelu i povećati mišićnu masu

Sirutka pomaže otopiti masnoće u tijelu i povećati mišićnu masu

Sirutka nastaje prilikom proizvodnje sira, nakon što se mlijeko zgruša i izdvoji mliječna bjelančevina kazein te većina mliječne masti. Time vrijedni nutrijenti topivi u vodi prelaze iz mlijeka u sirutku

VIDEO

Kod većih fizičkih napora kao što je vježbanje tijelo pomalo gubi sposobnost proizvodnje aminokiselina potrebnih za proizvodnju energije, jačanje imunološkog sustava i izgradnju mišića. 

Odličan izvor tih aminokiselina je protein sirutke, koji, među ostalim, pomaže povećanju mišićne mase, dok brojna istraživanja pokazuju da može ubrzati metabolizam, a time i mršavljenje ako se konzumira do jedan sat prije i unutar jednog sata nakon vježbanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dijeta 00:44

Istraživači u Minnesoti ispitanicima su smanjili obroke za 500 kalorija tijekom 12 tjedana, pri čemu su neki uzimali protein sirutke, a ostali placebo napitak. Skupina koja je konzumirala sirutku izgubila je znatno više tjelesne masti. Postoje tri osnovna tipa proteina sirutke: koncentrat, izolat i hidrolizat.

Probudite tijelo te pozdravite Sunce uz jednostavne vježbe
Probudite tijelo te pozdravite Sunce uz jednostavne vježbe

Koncentrat sadrži male količine masti i laktoze, a sadržaj proteina varira između 30 i 90%. Izolat proteina je dodatno procesiran u odnosu na koncentrat, kako bi se uklonile masti i laktoza, te uobičajeno sadrži barem 90% proteina. Hidrolizat je podvrgnut djelomičnoj hidrolizi i najbrže djeluje. 

Vježbanje kod kuće

Sirutka nastaje prilikom proizvodnje sira, nakon što se mlijeko zgruša i izdvoji mliječna bjelančevina kazein te većina mliječne masti. Time vrijedni nutrijenti topivi u vodi prelaze iz mlijeka u sirutku, a ona se osiromašuje kalorijama, pa 100 ml sirutke ima tek 24 kcal. 

Općenito, preporučuje se oko 0,5 grama visokokvalitetnih proteina po kilogramu tjelesne mase, što je u prosjeku od 40 do 70 grama dnevno, dok oni koji intenzivno vježbaju količinu trebaju uvećati za 25 posto. Za bolji okus, sirutki možete dodati sok od grejpa.

Uvijek je bolje izabrati skuplje i kvalitetnije proizvode poput koncentrata koji sadrži glutamylcysteine. Ta sirutka se dobiva od nepasteriziranog mlijeka od krave hranjene travom. Ne sadrži hormone, kemikalije i šećere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života