Kad je hrana toliko dobra da je ne treba mijenjati, znate da se na tanjuru nalazi istinska vrijednost, kaže Did, u čijoj se konobi uživa u tradiconalnim delicijama
Skuhatćute: Didov san se ostvario uz izvorne recepte
U novom broju magazina za uživanje potražite specijalitete iz Dalmatinske zagore koje su pripremili vrhunski kuhari iz tradicionalne konobe. Autohtoni recepti poput primjerice Imotske torte, čija je receptura ostavština Mlečana koji su okupirali područje Dalmacije, stari su i do tri stoljeća. Kruh ispod sača u Imotskom kraju radi se od pamtivijeka, a toliko je ukusan da se slobodno može poslužiti kao prilog uz bilo koje jelo. Kušajte didovu i babinu tavu od mesa i povrća te lovački odrezak s pečenim krumpirom.
Sve se novo rađa iz starog, pa tako i najbolji novi okusi nastaju iz tradicije, ističe vlasnik konobe Didov san Rade Topić (62) za Skuhatćute.
Donosimo i najbolje recepte iz Zlatne doline. Štrudla od suhih šljiva, smuđ u umaku od češnjaka, dimljeni šaran, pašteta od pastrve, čobanac i svinjski mišići u umaku od gljiva s domaćom tjesteninom specijaliteti su tradicionalne slavonske kuhinje.
U specijalu potražite 16 osvježavajućih voćnih slastica. Šumeći desert od bresaka, sorbet od čokolade i malina, topli umak od šljiva, slatka pečena ricotta, poširane kruške i druge delicije od sezonskog voća mame okusima, bojama i mirisima.
Novi broj magazina Skuhatćute donosi i senzacionalne recepte s paprikama, likere i koktele s kruškama, punjene rolice iz cijelog svijeta te brojne druge prijedloge za uživanje u hrani. Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jela jer najslasnije nagrađujemo.
Uz redovito izdanje 24sata ove subote darujemo Skuhatćute, tjednik za uživanje u hrani.