Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Šljokice i sjajna odjeća nose se i preko dana - samo nek' blješti

Šljokice i sjajna odjeća nose se i preko dana - samo nek' blješti
1

Osim za ljetne večeri, metalik komade za dan kombinirajte na traperice, kožnate detalje, uz majice s natpisima... Imate li metalik haljinu, ne ustručavajte se - slobodno je nosite i preko dana

VIDEO

Večernja moda osvojila je svijet dnevnog odijevanja. Formula je vrlo jednostavna: nešto sjajno kombinira se s nečim običnim. 
Tehnologija tekstila i inovacije materijala utjecale su na poplavu sjajnih tkanina: usporedno s organskim pamukom razvio se predivan trend blistavih jakni, minica, kaputa i inih komada u kojima glumimo morske sirene. Sad brendovi poput Balenciage, Saint Laurenta... donose novi stilski horizont na kojemu sunce nikad ne zalazi.

U vodstvu su metalik tonovi pozicionirani kako bi istaknuli ženstvenu siluetu pješčanog sata. Tu su ne samo sitne šljokice, nego i kristali, pa veliki listići. Ovakvi stylinzi često zaobilaze jaki make-up jer je sjaj na odjeći dovoljan. No ako poželimo imitirati lude osamdesete ili disko sedamdesete, onda je jaka šminka poželjna, ponajprije kroz blistavo sjenilo koje ove sezone vlada kozmetičkim torbicama. 


S druge strane, tu su neodoljivi modni dodaci, na primjer cipele koje imaju površinu ogledala ili torbice iz futurističke radionice stila. 
Nakon pobjedničkih tonova zlatne i srebrne, tu su i ostale nijanse kojima se kite sirene - plavetnilo mora donosi nam i čarobnu skalu od zelenkaste do tirkizne, a žuta je na strani sunca, njihova dobra prijateljica i vrhunska partijanerica.

Za ljubiteljice minimalizma vodeća je legendarna crna u novom ruhu, sjajna, optočena sitnim šljokicama koje predstavljaju teksturu ljuski koje okrećemo prema želji - gore ili dolje. Često su upravo šljokice na raznim kreacijama, osobito ako je kroj jednostavan: svaki put kad povučemo rukom po njima, one otkrivaju neki drugi motiv. 


Ima tu i futurističkih smjernica, osobito onih iz šezdesetih, kad je Paco Rabanne predstavio svijetu svoj blistavi rad, inspiriran odlaskom na Mjesec. U to vrijeme pisala nam se sjajna budućnost, a moda je reagirala na sebi svojstven način i okupala se u Mjesečevu sjaju. Nakon toga je došlo sunce, u sedamdesetima i osamdesetima, čime je svijet odijevanja otkrio još sjajnije lice. Sjajni materijali odlično se snalaze i u poslovnim lookovima, a koži, trapericama i majicama s natpisima idealan su stilski suputnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje