Lifestyle

Komentari 2

Slovenija je napokon dobila prvu Michelinovu zvijezdu za delicije od lokalnih sastojaka

Slovenija je napokon dobila prvu Michelinovu zvijezdu za delicije od lokalnih sastojaka

Dobio ju je restoran Hisa Franko vlasnice Ane Ros. Njezin restoran se nalazi blizu talijanske granice, u Kobridu, a deliocije pripremaju od lokalnih sastojaka

Slovenski restoran Hisa Franko dobio je prvu Michelinovu zvijezdu u zemlji. Dobio je dvije zvijezdice od mogućih tri.

POGLEDAJTE VIDEO: Tajne najzdravijih namirnica: Špinat kuhajte samo jednu minutu

- Napokon imamo potvrdu da je Slovenija dobra gastronomska destinacija. Potvrda nam je došla u pravo vrijeme jer ovo vrijeme nije dobro niti za turizam niti za restorane - rekla je Ana Ros, vlasnica i šefica restorana Hisa Franko, za Radio Slovenija nakon što je dobila dvije zvijezde.

Rekla je da u zemlji ima puno više kandidata za Michelinove zvijezde. Ros je poznata po stvaranju jela od lokalnih, sezonskih sastojaka.

Restoran, u Kobaridu, blizu talijanske granice, privlači ljubitelje hrane iz cijelog svijeta živahnim jelima poput tjestenine punene lažnim guacamoleom od jajeta i dimljenim jajima, te fermentiranim cvjetovima divlje magnolije, piše Reuters.

'Pripremite se za uzbudljivu kulinarsku avanturu i izvanredno iskustvo!' kaže Michelin vodič o restoranu Hisa Franko.

Slovenski turizam i restorani bili su jako pogođeni epidemijem koronavirusa. Restorani i mali hoteli mogli su se ponovo otvoriti u svibnju, dok su se veliki hoteli ponovo otvorili početkom ovog mjeseca.

Slovenija je do sada prijavila 1.499 slučajeva koronavirusa i 109 smrtnih slučajeva.

Najčitaniji članci