Lifestyle

Komentari 13

Smanjila grudi s veličine DD na B i osjeća se bolje nego ikad

Smanjila grudi s veličine DD na B i osjeća se bolje nego ikad

Kako je zbog ugradnje implantanata još s 18 godina imala zdravstvenih problema, 43-godišnja Bobbi Billard, koja zarađuje kao Playboyev model, sumnja na tzv. bolest implantanata dojki

Kako je zbog povećanja grudi na košaricu DD, što je napravila još sa 18 godina, imala velikih zdravstvenih problema, danas 43-godišnja Bobbi Billard, koja zarađuje kao Playboyev model, odlučila se za vađenje implantanata i vratila se grudnjacima s košaricom veličine B. Danas se osjeća bolje nego ikad. 

Od kad je prije 26 godina ugradila implantate, imala je osam operacija tijekom kojih je popravljala ono što je pošlo ukrivo. Nakon jedne operacije lani uočila je da joj  je jedna dojka otekla te da je topla na dodir i na kraju shvatila da je u pitanju infekcija.

Kako antibiotici nisu riješili problem, uvjerena je da je to bio jedan od simptoma tzv. bolest implantata dojke, što je česti problem među ženama koje se odluče na implantante, iako ga zdravstveni stručnjaci baš i ne priznaju.

Zbog toga je prošlog mjeseca odlučila potpuno ukloniti implantante.

- Osjećam sam se kao nova. Nakon više od dva desetljeća mučenja s implantantima, moje se tijelo oporavlja, kaže Bobbi. Godinama je, dodaje, patila od umora, kronične boli u vratu i leđima i sada vjeruje da je to bilo povezano baš s implantantima. 

- Potrošila sam malo bogatstvo, barem 100.000 dolara, jer sam stalno morala popravljati probleme koji su se javljali s implantatima. Svaki kirurški zahvat bio je skuplji od 10.000 dolara, no zarađivala sam kao model i to je zahtijevalo da izgledam na određeni način i nisam imala izbora nego nastaviti s operacijama da popravim stanje s dojkama, priča ona. 

- Često sam bila bez energije, imala sam tamne krugove oko očiju, kronične bolove u vratu i leđima, bolove u zglobovima i svrbež očiju, što je samo dio simptoma s kojima sam se nosila. Nakon svega, rana nakon operacije se inficirala i ostavila joj osjećaj iscrpljenosti i mučnine. Izgledalo je kao da imam ranu od metka. Tek tad sam počela istraživati simptome na Internetu i pronašla skupinu žena sa sličnim problemima na Facebooku, te shvatila da je to povezano s implantantima, kaže Bobbi te dodaje kako ta grupa ima više od 67.000 pratitelja. 

Niti javni sustav zdravstvenog osiguranja u SAD-u, niti Američka agencija za lijekove i hranu (FDA) ne priznaju stanje koje se popularno naziva bolest implantata dojke. Štoviše, FDA upozorava da žene same moraju voditi računa da implantanti imaju svoj vijek i ne traju cijeli život, zbog čega treba imati na umu da sa svakim implantantom raste rizik od komplikacija.

Procjenjuje se da se komplikacije javljaju u oko jedan posto pacijenata i mogu se pojaviti u bilo koje vrijeme nakon operacije. Uz promjene u izgledu dojke, mogu uključivati bol infekciju, oticanje ili iritaciju, otečene limfne čvorove, osip na koži ili modrice.

- Neću lagati, moje grudi danas izgledaju kao smežurane grožđice, ali učim voljeti i prigrliti svoj novi izgled, kaže Bobbi Billard, koja ni nakon loših osobnih iskustava nije protiv ugradnje implantanata, već protiv toga da plastični kirurzi ženama ne pruže dovoljno informacija o mogućim rizicima prije njihove ugradnje, piše Daily Mail.  

ONI SU GROZNI I ZLI: Ova tri horoskopska znaka nije briga za druge i nitko ih ne želi u svojoj blizini

Najčitaniji članci