Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Smanjite božićni stres tako da napravite raspored kuhanja, mjesto na policama za hranu...

Smanjite božićni stres tako da napravite raspored kuhanja, mjesto na policama za hranu...

Napravite mjesta u kuhinji za nove namirnice i jela. Napravite popis za kupovinu, ali prije toga provjerite što imate, a što ne. Dugotrajnije sastojke kupite prije kako ne biste zadnji tren trčali u trgovinu

VIDEO

Božić je najdivnije doba godine, a obožavaju ga, i maleni i veliki. Ali osim toga, to razdoblje je za mnoge jedno od najstresnijih, posebice ako nedostaje organiziranosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Osječani žive blagdansku bajku: Čarobni tramvaj stigao je u njihovo božićno selo VIDEO

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti prije Božića kako biste bez briga i stresa, opustili se i uživali.

Ispraznite i očistite kuhinjske ormare i hladnjake

Sigurno je da ćete kupovati mnogo namirnica kako biste bili spremni za Božić i Novu Godinu. Kako biste izbjegli stres zbog nepotrebnog nereda, napravite malo mjesta za nove namirnice i hranu tako da ispraznite sve i bacite ono što vam ne treba ili čemu je istekao rok.

- Počnite tako što ćete ukloniti sve neželjene predmete koji zauzimaju prostor u vašim ormarićima, hladnjaku ili zamrzivaču. Ono što ne koristite, što se pokvarilo ili čemu je istekao rok bacite, a ono što nije pokvareno, ali vam neće poslužiti darujte nekome kome je to potrebno - savjetovali su stručnjaci za dizajn kuhinja iz Magneta.

Napravite raspored kuhanja ili popis obaveza

women making pastries tablet recipe online baking

- Prije same izrade božićnog ručka ili večere napravite plan. Koliko će vam vremenski trebati, kada je najbolje da ju napravite i slično. Na taj način ćete si osigurati da sve ide po planu prije Božića - tvrde iz Magneta. 

Zabilježite koje sastojke imate i napravite popis za kupnju

Cimet i muškatni oraščić uobičajeni su sastojci u božićnim receptima, a s obzirom na to da začini imaju dugi rok trajanja, vjerojatno nećete morati kupovati nove.

Imajući to na umu, dobra je ideja proći kroz sve police i ormare kako biste vidjeli koje sastojke već imate, kako biste izbjegli duplo nakupljanje namirnica.

- Planirajte unaprijed. Tako nećete nagomilavati stvari i izbjeći ćete nepotreban trošak. Ako kupite dugotrajnije artikle ili artikle koji se mogu zamrzavati, ostaju vam samo svježi artikli koje možete kupiti dan ili dva prije. To će smanjiti stresne odlaske u trgovinu u zadnji tren - tvrde stručnjaci.

Nije sve u poklonima: Posvetite vrijeme obitelji i zabavite se
Nije sve u poklonima: Posvetite vrijeme obitelji i zabavite se

Pripremite pećnicu i ostale kuhinjske uređaje

Iako je čišćenje pećnice zadatak koji većina nas odgađa, dobra je ideja pokušati ga obaviti prije Božića - s obzirom na to da je velika vjerojatnost da će vaša pećnica biti jedan od najčešće korištenih uređaja u vašoj kuhinji na Božić.

cooking Christmas cookies

- Za tvrdokorne mrlje i masnoću, uzmite malo sode bikarbone i pospite oko pećnice, a zatim je natopite octom prije ribanja - predložili su stručnjaci Magneta.

Tableta za perilicu posuđa također je odličan način za čišćenje pećnica.

29 najboljih slatkih recepata: Od sitnih kolača i medenjaka do linzera, kuglofa, orahnjače...
29 najboljih slatkih recepata: Od sitnih kolača i medenjaka do linzera, kuglofa, orahnjače...

Također je dobra ideja provjeriti sve uređaje koje namjeravate koristiti tijekom blagdanskog razdoblja, kako biste bili sigurni da rade. Osim toga, pregledajte svoje tave, lonce, pladnjeve i ostalo posuđe kako biste bili sigurni da imate dovoljno.

Dobro je zapisati na papir i koliko dugo određeno jela treba kuhati i na kojoj temperaturi. Kada završite, neka netko pregleda vaš popis da vidi za svaki slučaj jeste li nešto zaboravili.

A, kako biste skratili vrijeme pripreme namirnica na sam Božić, možete oguliti i nasjeckati krumpir i mrkvu te ih staviti u posude s hladnom vodom - tako će ostati svježi preko noći.

Dekorirajte i kuhinju

Unatoč tome što svi ukrašavaju svoje dnevne sobe za Božić, kuhinja se često zaboravlja - iako je to jedina soba u kojoj ćete vjerojatno provoditi većinu svog vremena.

- Zašto ne biste dodali božićni vijenac na svoj kuhinjski prozor, zapalili svijeće ili objesili lampice kako bi i kuhinja dobila dašak blagdanskog duha i toplinu - predlažu stručnjaci.

Ako i vi priređujete božićnu večeru, dobro je pripremiti sve, uključujući i raspored stola, piše The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'