Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Spasimo planet: Smanji, opet iskoristi, pa tek onda recikliraj

Internetsko naručivanje šteti prirodi jer troši energiju na transport i paketi dolaze zamotani u puno papira i plastike. Radije kupujte u dućanima, ali prije razmislite treba li vam doista ta stvar

Foto: Dreamstime
1 komentara

Smeća je sve više, a ljudi se teško rješavaju nezdravih navika. Rješenje je minimalistički stil života koji nas uči kako živjeti sretno sa što manje otpada i materijalnih dobara.

- Najbolja prednost minimalizma je to što podržava nulti otpad. Kako bismo počeli živjeti minimalistički i bez otpada, važno je držati se redoslijeda smanjivanje, ponovno korištenje, pa onda recikliranje, kaže Lucy Johnson, autorica knjige 'Minimalism: Zero Waste Minimalism Guide'.

Smanjite količinu stvari koje imate i koristite, ponovno iskoristite stvari koje možete i na kraju tek reciklirajte. Jedan od načina da smanjite otpad je izbjegavanje internetskog naručivanja. Osim što naručeni proizvodi dolaze zapakirani u puno papira i plastike, na transport se troši previše energije.

Shutterstock ELEKTRONIČKI OTPAD Donirajte i čuvajte okoliš: Vaše smeće nekome može biti blago

Dobro promislite svaki put kad poželite kupiti nešto novo. Postavite sebi iskreno pitanje treba li vam to. Ako mislite da su se ručnici isprali i da vam trebaju novi, razmislite još jednom. Kad više ne služe, izrežite ručnik na manje dijelove, porubite ih i upotrijebite kao krpe za čišćenje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message