Lifestyle

Komentari 4

Stigli do cilja: Od Savudrije sve do Prevlake kajakom u 39 dana

Stigli do cilja: Od Savudrije sve do Prevlake kajakom u 39 dana

Supružnici Tena Vičević Dunaj i Bruno Dunaj, sa svojim psom Bubijem, isplovili su iz Savudrije 19. srpnja, a jučer su stigli na rt Oštro na Prevlaci, prešavši ukupno 794,5 kilometara

Pustolovina bračnog para Tene Vičević Dunaj (32) i Brune Dunaja (32) te njihovog psa Bubija, nazvana Morska Avantura Kajakom, koji se sredinom srpnja odlučio na plovidbu rekreativnim kajakom od Savudrije do Prevlake, pothvat od 753 kilometra, završila je jučer dolaskom na rt Oštro na Prevlaci.

- Iza nas je 794,5 km, 7 županija, divni ljudi i duženja, skrivene uvale i naseljena mjesta, veliki gradova i luke, noći i noći pod zvjezdama, morski pas, napasni čagljevi Pelješca, puno puno doživljaja, emocija i vizura. Umorni smo i iscrpljeni, ali i veseli i pozitivni. Ova avantura nam je proletjela u trenu, kao da smo jučer krenuli, a opet Savudrija je bila toliko davno - napisali su u objavi kad su stigli do cilja.

- Istražili smo otočiće Šibenskog arhipelaga, kao i Elafite kojima smo se posebno veselili. Vidjeli smo i neka čuda prirode poput Fjorda Zavratnica koji se nalazi u parku prirode Velebit i uvale Vruja koja je specifična po velikoj podmorskoj vrtači promjera oko 60 metara - pričaju o svojoj morskoj avanturi mladi Dunaji.

Iako umorni i iscrpljeni, kažu kako su dobro sve i fizički i psihički izdržali, kao i njihov pas Bubi koji je proveo 39 dana u morskim aktivnostima koje najviše voli.

Mladi bračni par, Tena i Bruno, sa svojim su psom Bubijem u morsku avanturu krenuli 19. srpnja. Ideja za ovaj pothvat je nastala spontano, još prošle godine. Par je tada s Bubijem, kojega su prije sedam godina našli na autocesti, boravio na Korčuli.

U želji da obiđu okolne otočiće, iznajmili su kajak. Bubi je s tom mini pustolovinom bio oduševljen te su se javile prve iskrice. Kažu kako je Bubi odmah prihvatio kajak kao zanimljivo prijevozno sredstvo i priliku da odu na neke nove i nedostupne plaže na kojima on možće biti slobodan, a oni bezbrižni.

Najčitaniji članci