Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stranice s besplatnim knjigama - iskoristite izolaciju za čitanje

Stranice s besplatnim knjigama - iskoristite izolaciju za čitanje
1

Ako ste ovih dana kod kuće i imate slobodnog vremena, to je dobra prilika da pretražite ponudu stranica s knjigama koje se mogu čitati besplatno ili uz značajne popuste - donosimo nekoliko njih

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Posudite li masku to je kao da ste stavili tuđi donji veš na lice

Kako je većina ljudi ovih dana kod kuće, dosta je slobodnog vremena koje nečim treba ispuniti. Malo je stvari koje u ovo vrijeme mogu nahraniti dušu i učiniti da se osjećamo bolje, a dobra knjiga svakako je u toj kategoriji. Naravno, ne možete do knjižare, ili do knjižnice, no postoji nekoliko zanimljivih stranica na kojima se knjige mogu preuzeti ili čitati besplatno. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

03:12

Evo koje možete posjetiti i pregledati ponudu: 

Google books 

Najopsežnija zbirka besplatnih knjiga, u kojoj ćete sigurno pronaći one koje će vas nadahnuti jer koristi vrlo jednostavne alate za pretraživanje. Naime, dovoljno je upisati knjigu ili pisca u Googleovu tražilicu, da dođete do njih.  Na žalost, nisu sve knjige u ovoj aplikaciji besplatne, pa zato u tražilici svakako označite tu opciju, ako vam je to uvjet, kako ne biste počeli čitati knjigu koja se nakon uvoda naplaćuje. 

10 razloga zašto je dobro biti u vezi sa ženom koja čita knjige
10 razloga zašto je dobro biti u vezi sa ženom koja čita knjige

The Library of Congress

S više od 60 klasičnih knjiga, dostupnih na sučelju za jednostavno korištenje, ovo je savršena web stranica ako imate specifičan klasik koji želite pročitati. Ova arhiva uključuje i dječje klasike poput Alise u zemlji čudesa i Pepeljuge, na primjer. Pretraživanje je vrlo jednostavno, možete ograničiti pretragu prema više parametara. 

Open Library

Cilj ove 'knjižnice' je otvoriti stranicu za svaku knjigu koja je ikad objavljena. Ova arhiva sadrži više od milijun knjiga, pa je  savršeno mjesto za besplatno čitanje knjiga na mreži. Ako tražite određenu knjigu, moguće je pretraživati po naslovu, no - opet - vodite računa da je označena i opcija 'besplatne knjige'. 

Projekt Gutenberg

To je najstarija e-zbirka na mreži. Ovo web mjesto traži donacije, no za čitanje besplatnih online knjiga nema naknada. Trenutno možete izabrati više od 56.000 e-knjiga, a preuzimanje je vrlo jednostavno. 

Smashwords

Smashwords je web-lokacija e-knjiga u kojoj se mogu naći različiti žanrovi, pa i poezija, klasika, te biografije.  Prilikom pretraživanja knjiga obavezno kliknite karticu 'besplatno'  jer nisu sve među 478.000 knjiga na webu besplatne. 

Internet Archive

To je neprofitna organizacija koja nudi besplatan pristup e-knjigama i digitalnim datotekama. Može se pretraživati po žanrovima, što ovu stranicu čini odličnom za pronalaženje novih knjiga, ako još niste sigurni u to želite li ih pročitati. Jednostavno ćete izabrati žanrove koje volite. 

24Symbols

U ponudi je model pretplate, ali i besplatne knjige za čitanje na mreži. Nakon što stvorite račun, web stranica će se povezati s vašim Facebookom i vašim uređajem, kako bi vam omogućili besplatno čitanje knjiga na mnogim platformama. Web stranica omogućuje pregledavanje knjiga prema autoru, žanru, jeziku i abecednom redu.

50 Cent: Jako često čitam SF knjige i vjerujem u NLO
50 Cent: Jako često čitam SF knjige i vjerujem u NLO

BookBub

Za pristup ovoj web stranici i njenim tisućama dostupnih e-knjiga, morate otvoriti račun, ali potpuno je besplatan. Nakon što otvorite račun, web stranica traži da odaberete svoje omiljene žanrove kako biste dobivali odgovarajuće preporuke. BookBub ima i odličnu ponudu bestselera, uz popust i do 75 posto.

ManyBook

Ova stranica sadrži preko 30.000 knjiga dostupnih za besplatno preuzimanje. Iako je vjerojatnije da ćete naći starije, klasične naslove dostupne besplatno od suvremenih, svejedno ima velik izbor. Možete pristupiti mnoštvu e-knjiga koje su dostupne po sniženoj cijeni.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako se nositi s usamljenošću u vrijeme socijalne izolacije?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje