Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Studija otkrila neobičan razlog zašto većina žena masturbira

Studija otkrila neobičan razlog zašto većina žena masturbira

Znanstvenici u Švicarskoj ispitali su 370 žena u dobi od 18 do 56 godina o tome koliko često masturbiraju i koji su razlozi za to. Neki će se iznenaditi rezultatima

Prema novoj studiji, ženama je masturbacija mehanizam za suočavanje s problemima i način oslobađanja od stresa - umjesto žudnje za seksom. Znanstvenici u Švicarskoj ispitali su 370 žena u dobi od 18 do 56 godina o tome koliko često masturbiraju i koji su razlozi za to.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavačica 00:48

Ukupno je cijela grupa masturbirala samo devet puta mjesečno.

Ali oni koji su bili psihički uznemireni - redovito anksiozni ili pod stresom - masturbirali su češće od onih koji nisu.

Prethodna istraživanja pokazala su da ta aktivnost može pomoći u ublažavanju stresa jer potiče oslobađanje hormona dobrog osjećaja dopamina u mozgu.

Jedna žena je u odgovoru na anketu napisala: 'Za mene je to i ventil za oslobađanje od stresa. Primjećujem da češće masturbiram tijekom ispitnih rokova, na primjer.'

Druga je rekla: 'Masturbacija mi odvlači pažnju i oslobađa me od stresa', dok je treći dodala 'vraća mi fokus, zaboravim na sve probleme'.

'Ovo je pet stvari koje rade svi parovi koji imaju vrhunski seks'
'Ovo je pet stvari koje rade svi parovi koji imaju vrhunski seks'

Za potrebe studije znanstvenici su regrutirali 370 žena koje su masturbirale barem jednom u posljednja tri mjeseca, piše Daily Mail.

Svaka je u siječnju 2021. ispunila 35-minutnu anketu o učestalosti masturbacije, navikama i upitnik koji je utvrdio jesu li psihički uznemirene. Rezultati su potom prilagođeni faktorima kao što su status veze, dob i razina obrazovanja.

Od onih koji su ispunili anketu, njih 85 posto bile su heteroseksualke, 64 posto ih je bilo u vezama, a otprilike polovica ih je imala sveučilišnu diplomu.

Sveukupno, 12 posto žena - ili 44 sudionice - reklo je da su masturbirale kao mehanizam za ublažavanje stresa.

No glavni razlog zašto su žene masturbirale, prema istraživanju, bio je promicanje smirenosti i opuštanja, tako je izjavilo čak 64 posto žena u studiji.

Njih 55 posto reklo je da im masturbacija daje osjećaj sreće.

Zagrljaj strasti: 'Lotos' poza dovest će vas do ludila u trenu
Zagrljaj strasti: 'Lotos' poza dovest će vas do ludila u trenu

Malo je žena reklo da su masturbirale iz razloga kao što su da bi lakše zaspale ili da bi ublažile fizičku bol.

- Prema ženama u našoj studiji, masturbacija služi kao strategija za izazivanje pozitivnih emocija i poticanje opuštanja kada su pod stresom - objavljeno je.

- Ovi su nalazi u skladu s prethodnim istraživanjem koje je istaknulo ulogu masturbacije kao strategije suočavanja s psihološkim stresom i kao sredstva opuštanja - zaključili su, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života