
Vrijeme je dozrijevanja voća i povrća, pa tako i patlidžana. Donosimo vam ukusan recept za ručak koji je jako zdrav i držat će vas sitima cijelo popodne. Uz mljeveno meso i začine, patlidžan dobiva novo ruho
Lifestyle
Komentari 2Vrijeme je dozrijevanja voća i povrća, pa tako i patlidžana. Donosimo vam ukusan recept za ručak koji je jako zdrav i držat će vas sitima cijelo popodne. Uz mljeveno meso i začine, patlidžan dobiva novo ruho
Sastojci:
Priprema:
Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite. Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte. Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta.
U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevajte vodom. (Može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).
Poslužite uz 120 g kuhane riže.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+