Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Super recepti s Bundeka: Fini azijski sendviči i 'party' wok

Super recepti s Bundeka: Fini azijski sendviči i 'party' wok

NE PROPUSTITE Na Chill&Grillu smo se jučer zagrijavali za proslavu Praznika rada, kada su na meniju afrička jela s grilla i prava glazbena poslastica - koncert Soulfingersa

VIDEO

Dođite na Chill&Grill, veliki festival klope, cuge i mjuze na Bundeku do petka i isprobajte internacionalne okuse s grilla.

Jučer smo uživali u jelima koji se na roštilju peku u Aziji, a danas će se grilati kao u Africi. Festival se povodom proslave Praznika rada umjesto u 12 otvara već u 10 ujutro i traje sve do ponoći, uz posebnu glazbenu poslasticu – koncert Soulfingersa. 

Posjetitelji su se i jučer cijeli dan zabavljali uz super klopu, cugu i mjuzu. Podravkin chef Mišel Tokić pripremao je finger food idealan za tulume - košarice s povrćem i kozicama.

- Domaće jadranske kozice marinirate se maslinovom ulju i Vegeti Natur za ribu. Nasjeckajte na sitne komadiće svježu papriku, mrkvu i mladi luk. U woku na maslinovom ulju pirjajte povrće po tvrdoći – prvo ide mrkva, zatim paprika i svježe jadranske kozice.

Smjesu začinite chilli solju, paprom i ljutim Podravkinim kečapom. Pred kraj dodajte nasjeckani mladi luk i sitno izmrvljeni kikiriki. Na samom kraju u jelo iscijedite jednu naranču i limetu. Košarice od vučenog tijesta stavite u kalup za muffine i napunite smjesom – objasnio je chef Tokić. 
 

POGLEDAJTE VIDEO

Šumski kuhar Anton Rudan pripremao je jela sa samolikim biljem.

POGLEDAJTE VIDEO

- Sve bilje može se na neki način iskoristiti, no treba biti pažljiv. Preporučuje se krenuti sa poznatim biljkama, a onda, kada naučite osnove, možete istražiti i druge, manje poznate – rekao je.

- Bujad primjerice treba biti mlada. Nije jestiva sirova, treba ju prokuhati i baciti prvu vodu. A kad preraste 40 cm više uopće nije jestiva – rekao je Šumski kuhar pripremajući wok s batatom i prethodno termički obrađenom bujadi.

U Zvijezdinom „Servisu za sendviče“ poznati su hrvatski blogeri pripremili fantastično carsko meso u u bau bun pecivu, Zvijezdin autorski recept. Radi se o tajvanskom specijalitetu s kineskim korijenima. 

- Slatkasta i mekana kineska peciva, koja su zapravo popularnija na Tajvanu nego u Kini, stavili smo deset minuta na paru da se zagriju - objasnili su Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju i Darko Kontin s bloga Darkova web kuharica.

POGLEDAJTE VIDEO

- Carsko meso smo sporo pekli jer je tako sočnije i manje žilavo. Marinirali smo ga u mješavini soje, smeđeg šećera, svježeg đumbira, puno češnjaka i malo vode. Meso se maže marinadom i prije i tijekom pečenja. Kad se ispeče i karamelizira, nareže se na komade.  Peciva smo napunili mesom te salatom od krastavaca, mrkve i kupusa s chilli majonezom, samo malo malo začinjenom solju i paprom – rekli su food blogeri.

Danas će za vas kuhati David Skoko, kao i Podravkini chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić, kojima će se u 14:15 pridružiti talentirani pjevači Dino Jelusić i Tara Thaller. U 17 sati očekuje vas i plesno-kulinarski show by Podravka s plesačima Helenom Janjušević i Markom Mrkićem, a navečer super koncerti. Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.

U Chill&Grill pop-up restoranu New Experience možete isprobati afričke specijalitete. U ponudi su kobasica Boerewors, kotlet South Africa, Bunny Chow sandwich... Tu je još 12 vrhunskih restorana koji pripremaju jela sa žara. Uz to, svaki dan možete uživati u Chill zoni koja je kao stvorena za izležavanje, ispijanje koktela i slaganje kulise za Insta story, a najmlađi se mogu upustiti u avanture u Kids zoni s adrenalinskim parkom.

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

NEMOJTE IM SE ZAMJERITI: Ovi horoskopski znakovi su opasni i 'pokopat' će vas

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...