Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Super tajni recepti za brzo gotovo najslasnije povrće

Super tajni recepti za brzo gotovo najslasnije povrće
1

“Ozloglašenim” prokulicama ili prekuhanoj brokuli okus popravlja priprema, a “obične” korabice oplemeni nadjev od mljevenog mesa i tikvica

VIDEO

Iako mrkva može “podnijeti” paru, vodu i vatru, ipak je najukusnija narezana na kolutiće te pirjana sa žličicom ulja i šećera te četvrtinom šalice vode. Brokuli iz pećnice ili poprženoj dovoljno je malo soli i maslinova ulja. Kuha li se, najbolja je “al dente” - s vatre se makne nakon pet minuta. I tikvicama odgovara minimalizam. Ukusne su na pari, ali i popržene te poprskane sezamovim ili maslinovim uljem. Svakoj vrsti povrća ne odgovara svaka priprema, a da biste “izvukli” najbolje, najvažnije je kuhanje prilagoditi strukturi. Tako se špinat i blitva mogu kratko skuhati iznad lonca s vrućom vodom i propirjati u tavi na malo maslaca, a patlidžan je slastan izrezan na ploške, nasoljen i popečen u grill tavi. Svježe zamisli povrće pretvaraju u fantaziju okusa i izvrstan prilog, pa čak i glavno jelo. Korabica se može izdubiti, nadjenuti mljevenim mesom, tikvicama i naribanim mesom korabice te peći oko pola sata - a da bi bila sočnija, podlije se temeljcem ili bijelim vinom. Vrsni kuhari skuhaju komade korabice na pari pa ih zgnječe u pire s maslacem i začinima. Mrkva će dobiti novo ruho ako se pomiješaju smeđi šećer, sol, đumbir i škrobno brašno te doda narančin sok. Kuhajte miješajući dok se ne zgusne te umiješajte maslac i prelijte po pečenoj mrkvi. “Ozloglašenom” kelju pupčaru, koji se često raskuha, okus će popraviti začini - ali i priprema. Zarežite dno u obliku slova “x” da bi toplina došla do središta glavice.

Začini oplemenjuju okus povrća
Kelj pupčar oplemenit će mješavina vlasca, mladog luka i senfa, a mrkva se može preliti narančinim sokom, curryjem, medom, i koprom. Uz kupus pristaju sjemenke kima, češnjak, slatko-kiseli okus šećera i octa, sojin umak, đumbir i jabuka te sezamovo ulje.

Krumpir povezuje meso ili postaje kremast preljev
Pire se lako transformira u kremast preljev za salatu. Izmiješajte ga s nasjeckanim češnjakom i limunovim sokom ili octom te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kockice kuhanoga krumpira možete iskoristiti za povezivanje mljevenog mesa umjesto krušnim mrvicama.

Krastavac se pirja, puni ili miksa u proljetnu juhu
Prerežite krastavac po dužini, izvadite sjemenke, uronite u vodu na pet minuta te napunite vrućom rižom začinjenom curryjem i sojinim umakom. Kriške krastavaca mogu se propirjati na maslacu i posuti koprom, a izmiksaju li se komadići oguljenoga krastavca, jogurt, češnjak, kopar, limunov sok, sol i papar, dobiva se osvježavajuća proljetna juha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'