Ako vam se dogodi da kavu popijete kasno u večer i bojite se da će vam to poremetiti san, pokušajte grickati malo ovog povrća. Studije pokazuju da bi to moglo pomoći metabolizirati dio kofeina koji vas drži budnima
Nutricionisti ističu važnost konzumacije zelenog povrća jer ono ima blagotvoran učinak na vitalnost, ali i brojne funkcije našeg organizma budući da je bogato vitaminima i mineralima
Kuhanje uvelike povećava količinu antioksidansa likopena u rajčicama. Toplina pomaže razbiti debele stanične stijenke, koje sadrže nekoliko važnih hranjivih tvari
Kako tehnologija formula za njegu kose ide naprijed, tako se brendovi nove generacije sve više okreću prirodnim, što manje agresivnim rješenjima. Donosimo i nekoliko jednostavnih kućnih recepata
Ako ste istinski ljubitelj kofeina, i ne možete odoljeti svom napitku u kasnijim dijelovima dana, jednostavno možete izbjeći da on utječe na kvalitetu vašeg sna - grickanjem brokule
Stabljike možete prethodno ispeći dok ne počnu rumeniti po rubovima i malo začiniti solju. Slobodno u tart dodajte i malo karameliziranog luka, pečenu mrkvu ili čak nekoliko žlica pire krumpira
Za ukusnu i zdravu večeru pripremite jednostavan složenac s brokulom, cvjetačom i njokima. Priprema će trajati manje od sat vremena, a slanina i parmezan će ovom jelu dati bogat okus
Zeleno povrće je pravo malo 'skladište' nutrijenata. Za odrasle, preporučuje se jedna i pol šalica dnevno u barem jednom obroku, smatra nutricionistica mr. sc. Irena Švenda
Ponekad treba pojesti nešto na žlicu, a na tanjuru ne mora baš svakog dana biti i meso. Odlučite se za ovo lagano zeleno varivo koje će vašem tijelu pružiti obilje nutrijenata, a ne sadrži puno kalorija
Zasitni složenac od povrća i njoka je ponekad prava poslastica, pogotovo nakon zime obilježene teškim mesnim obrocima. Slanina, sir i muškatni oraščić će dati završni dodir
Brokula je velik izvor sulforafana, molekule koja štiti organizam od raka, no ako se kuha u vodi ili prži, tada visoke temperature uništavaju antikancerogeno djelovanje
Jednostavna priprema ovog jela možda vas iznenadi. Eksplozija okusa potaknuta sirom, začinima i pestom će zadovoljiti sve vaše potrebe. Pripremite se za nešto novo i zdravo
Donosimo nekoliko recepata koji vam mogu poslužiti za kreiranje zdravog i uravnoteženog jelovnika za ljeto i jesen, kojim ćete jačati vlastiti imunitet i pripremiti organizam za sezonu gripe i prehlada
Donosimo TOP 15 namirnica koje treba uvrstiti u ljetni i jesenski meni ako želite osnažiti imunitet i pripremiti organizam da se obrani od virusa gripe i prehlade koji će vrebati zajedno sa koronom
Da biste jačali imunitet, važno je jesti uravnotežene i što raznovrsnije obroke, jer jedino na taj način organizmu možete osigurati sve vrijedne nutritivne sastojke. Evo koje su namirnice posebno dobre
Nakon zamrzavanja kupusnjače osim hrskave teksture (zbog gubitka vode) gube i većinu antioksidanata. Ipak, postoji jednostavan način da se oni vrate
Ako losos iskombinirate s orašastim plodovima, spojili ste biljni i životinjski izvor esencijalnih masnih kiselina što je odlično za zdravlje kardiovaskularnog sustava
Kada se, naime, količinski utvrde emisije koje se oslobađaju po kalorijskoj osnovi, ispada da brokula emitira više stakleničkih plinova nego svinjetina ili piletina
Iako vam se čini da možete pojesti bilo što te da to nema učinak na vaše zdravlje, varate se. Takav način prehrane riskira pretilost, ali i probavne smetnje te upale koje mogu rezultirati tumorima
Znanstvenici su pojasnili da osobe koje naslijede dvije kopije varijante gena TAS2R38, zvane AVI, jednostavno nisu osjetljive na gorke okuse iz određenih kemikalija
Iskoristi svoj Oranž