Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Svaka žena sama 'crta' svoje bore životnim navikama

Svaka žena sama 'crta' svoje bore životnim navikama
1

Navike su jače od gena pa se izbjegavanjem sunca i pušenja te redovitim hidratiziranjem kože kremama može se utjecati na starenje kože i pojavu bora

VIDEO

Koža stari iznutra i izvana. Unutarnje ili prirodno starenje određuju geni, a od majke je moguće naslijediti i do 50 posto načina starenja. Počinje već u 20-ima, nakon što se usporava proizvodnja kolagena i elastina, koji održavaju kožu čvrstom i zategnutom. No iako se od majke mogu naslijediti bore ili mladoliko lice, ipak najviše postaruju vanjski faktori poput pušenja i stresa. I ultraljubičaste zrake lako uništavaju kolagen, pa je najvažniji korak u njezi lica i sprečavanju bora izbjegavanje sunca.

No i što je koža bljeđa, to je tanja, pa je sklonija boranju. I suha koža sklona je borama zato što nema sebuma koji sadrži vitamin E, antioksidans koji štiti kožu. Također je važno osigurati hranjive tvari kako bi se održale dovoljne razine antioksidansa poput vitamina A i C. Zato su jedan od najčešćih načina borbe protiv bora kreme na bazi vitamina A.

Piling vraća sjaj umornom licu

Starenjem se usporava obnavljanje stanica, pa koža lica gubi sjaj, gruba je i izgleda umorno. Vratite koži sjaj pilingom ili maskom s mliječnom kiselinom. Umornoj koži pomoći će i tretmani proizvodima s vitaminima C i A.

Kreme za sunce sprečavaju mrlje

Pigmentaciju izazivaju vanjski faktori, najviše UV zrake, koje su opasne i zimi. Hidratantna krema i krema za sunce spriječit će ili ublažiti pigmentaciju, a umanjit će ih i smjesa od limuna i meda koju ostavite 30 minuta na licu.

Kolagen je važan za čvrstu kožu

Vrećice ispod očiju i upali obrazi uglavnom su naslijeđeni jer ovise o strukturi lica. Čim mišići lica i kosti popuste, koža se objesi, a tome pridonosi i smanjenje kolagena. Zato se preporučuju kreme s vitaminima A i C te AHA kiselinom.

Sokom od mrkve protiv kolutova

Tamni krugovi ispod očiju su genski, a zbog pušenja i alkohola izgledaju još gore. Osim osam sati sna, krugove će smanjiti i tretmani koji potiču cirkulaciju, a svaki dan dobro je piti sok od mrkve koji jača krvotok i stanice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom