Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Svi na Bundek: Zagrijavamo se za Praznik rada uz okuse Azije

GRILAMO DO PETKA Danas na Chill&Grillu poznati su blogeri pripremili carsko meso u bao bun pecivu, kuha chef Mišel Tokić... Atmosfera se zahuktava, a navečer počinje pravo plesno ludilo

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
14 komentara

Dođite na Chill&Grill, veliki festival klope, cuge i mjuze na Bundeku i uživajte u internacionalnim okusima s grilla, svaki dan od 12 do 24 sata, sve do petka. Danas isprobajte specijalitete koji se na roštilju peku u Aziji.

Atmosfera se zahuktava i sve više posjetitelja uživa uz super klopu, cugu i mjuzu. U Zvijezdinom „Servisu za sendviče“ poznati su hrvatski blogeri pripremili fantastično carsko meso u u bau bun pecivu, Zvijezdin autorski recept. Radi se o tajvanskom specijalitetu s kineskim korijenima. 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL - Slatkasta i mekana kineska peciva, koja su zapravo popularnija na Tajvanu nego u Kini, stavili smo deset minuta na paru da se zagriju. Carsko meso smo sporo pekli jer je tako sočnije i manje žilavo. Marinirali smo ga u mješavini soje, smeđeg šećera, svježeg đumbira, puno češnjaka i malo vode. Meso se maže marinadom i prije i tijekom pečenja. Kad se ispeče i karamelizira, nareže se na komade.  Peciva smo napunili mesom te salatom od krastavaca, mrkve i kupusa s chilli majonezom, samo malo malo začinjenom solju i paprom – objasnili su Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju i Darko Kontin s bloga Darkova web kuharica.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL U 17 i 15 Podravkin chef Mišel Tokić donosi party food ideje, a od 18 sati za dobru je glazbu ponovno zadužen DJ G.O.C., koji je užario atmosferu i na početku programa. U 19:30 za vas sviraju mlade nade, novi hrvatski bend U pol' 9 kod Sabe, a u 20:45 počinje plesno ludilo uz Croshuffle.

U Chill&Grill pop-up restoranu New Experience danas možete isprobati azijske specijalitete - Sweet&chill piletinu u sezamu, Teriyaki piletinu s rižom te Wok Asia, a čeka vas i slasna ponuda još 12 vrhunskih restorana. 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sutra, na Praznik rada očekuju vas okusi Afrike. Festival svoja vrata ovaj put otvara već u 10 ujutro. Za vas će kuhati David Skoko, kao i Podravkini chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić, kojima će se u 14 sati pridružiti talentirani pjevači Dino Jelusić i Tara Thaller. U 17 sati očekuje vas i plesno-kulinarski show by Podravka s plesačima Helenom Janjušević i Markom Mrkićem, a navečer prava glazbena poslastica - koncert Soulfingersa u 21 sat. Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svaki dan možete uživati u Chill zoni koja je kao stvorena za izležavanje, ispijanje koktela i slaganje kulise za Insta story. Najmlađi se mogu upustiti u avanture u Kids zoni s adrenalinskim parkom, a u potpuno novoj Eco zoni upoznajte se s projektom elektromobilnosti URBAN E - prvom javnom mrežom električnih punionica, koji predstavljaju Grad Zagreb i Petrol.

Zagreb: Drugi dan Chill&Grill festivala na Bundeku | Autor: Ivan Rebic/PIXSELL Foto: Ivan Rebic/PIXSELL

Možete se i provozati fantastičnim Mitsubishi Outlander Plug in Hybridom. U vrtnoj Pevec zoni s atraktivnim okomitim vrtovima posjetitelji mogu saznati koji su tip grill majstora - jeste li Homo ćevapus ili Tipus za ekipus. Pic-pic pac pravi  je obiteljski čovjek koji se prilagođava ukusu gostiju. Možda ste i Tele na gradele ili, pak, Stari žar-roštilj-majstor. 

POGLEDAJTE VIDEO

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr. 

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Zagreb: Drugi dan Chill&Grill festivala na Bundeku | Autor: Ivan Rebic/PIXSELL Foto: Ivan Rebic/PIXSELL

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

NAJVEĆI NESRETNICI: Ovim horoskopskim znakovima se u ljubavi ne piše dobro

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message