Lifestyle

Komentari 13

Tajna slasne mesne štruce je u odabiru omiljenih sastojaka

Tajna slasne mesne štruce je u odabiru omiljenih sastojaka

Pomiješaj i uživaj: Pripremite mesnu štrucu kakvu želite bez recepta kroz šest koraka, a gotovu mesnu štrucu premažite i ukrasite svježim peršinom ili bosiljkom

Kako biste uživali u različitim okusima mirisnih mesnih štruca, ne treba vam pun naramak recepata. Dovoljno je znati što se u kojem koraku pripreme može dodati i svaki put možete kreirati štrucu kakvu želite. Kako ne bi bila suha, važno je da previše ne miješate i ne stišćete smjesu s mljevenim mesom jer će joj tako, dok se peče, iscuriti najfiniji sokovi. 

Želite li iznenaditi djecu, smjesu rasporedite u namašćene kalupe za muffine pa je pecite 20 minuta. Ovaj mesni specijalitet možete pripremiti unaprijed pa ga zamrznuti, bio sirov ili pečen. No zamrznete li ga sirova, nemojte ga odmrzavati prije nego što ga stavite peći, nego ga pecite dvostruko dulje no što je predviđeno receptom.

Priprema u šest koraka

1. Odaberite meso

Zagrijte pećnicu na 175°C. U veliku zdjelu stavite 700 g mljevenog mesa (odaberite jedno ili pomiješajte): 

2. Odaberite vezivo

U zdjelu s mesom dodajte šalicu (odaberite jedno):

3. Odaberite povrće

Pripremite jednu, dvije šalice (odaberite jedan sastojak) pa dodajte u zdjelu: 

4. Odaberite dodatak

Dodajte ukupno pola šalice (odaberite do dva sastojka): 

5. Ispecite mesnu štrucu

Dodajte šalicu naribanog luka, četvrtinu šalice kečapa, dvije žlice nasjeckanoga začinskog bilja (peršina, vlasca, bosiljka i/ili majčine dušice), dva jaja, žlicu umaka worcestershirea, mljeveni režanj češnjaka, žličicu i pol soli te pola žličice papra. Rukama sve dobro promiješajte dok smjesa ne postane ujednačena. Oblikujte u štrucu na papiru za pečenje. Prema želji, prekrijte je tankim kriškama pancete i pecite dok bude napola gotova, otprilike pola sata.

6. Pripremite glazuru

Klasična: Pomiješajte četvrtinu šalice kečapa, dvije žličice smeđeg šećera i žličicu worcestershirea. Od češnjaka i začinskog bilja Pomiješajte četvrtinu šalice kečapa, žlicu balzamičnog octa, dvije žličice smeđeg šećera, naribani režan češnjaka i pola žličice mješavine dalmatinskih začina.

Orijentalna: Pomiješajte četvrtinu šalice kečapa, dvije žlice džema od marelica, dvije žličice umaka od soje, žličicu rižina octa (možete ga zamijeniti limunovim sokom) i žličicu mljevenog đumbira. Mesnu štrucu premažite glazurom i nastavite peći još 25 minuta. Pustite da odstoji 10 minuta prije nego što je poslužite.

Najčitaniji članci