Lifestyle

Komentari 0

Tajna za postizanje savršenog volumena feniranjem kod kuće

Tajna za postizanje savršenog volumena feniranjem kod kuće

Ako imate dugu ili gustu kosu trebali bi znati da feniranje nećete završiti za 10 minuta. Prirodno kovrčavu - gustu kosu treba dobro isfenirati dio po dio dok ona ne postane glatka i sjajna

Ako ste ikada išli u salon na feniranje kose, onda znate koji nevjerojatan osjećaj donosi sav taj sjaj i volumen u vašoj kosi. No, postoji mogućnost da i sami svladate tu tehniku, umjesto da se oslanjate na druge. Iako rekreacija profesionalnog feniranja kod kuće nije jednostavna, definitivno je moguće postići sjajan rezultat.

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinka se nije šišala 30 godina

Saznajte kako isfenirati kosu kod kuće u nekoliko jednostavnih koraka.

1. Strpljenje i ustrajnost

Ako imate dugu ili gustu kosu trebali bi znati da feniranje nećete završiti za 10 minuta. Takvu kosu treba sušiti oko 40 minuta bez pauze, a prirodna kovrčava tekstura znači da treba dobro isfenirati svaki dio dok ona ne postane glatka i sjajna.

2. Sušilo za kosu

Uvijek preporučujem korištenje nastavka u obliku mlaznice kada sušite kosu fenom, jer ona ubrzava vrijeme sušenja i pomaže u postizanju savršeno glatkog završetka.

Kada je u pitanju pronalaženje sušila za kosu, potražite ono s najmanje 1800 vata i s višestrukim postavkama topline zraka. Srednja toplina najbolja je za sušenje kose jer vam štedi puno vremena, dok visoka toplina dobro manipulira oblikom kose.

Bilo da želite stilizirati opuštene valove ili dobiti savršeno ravne pramenove, toplina će vam pomoći da postignete željeni izgled. Zapamtite, postoji i hladna postavka koja daje prekrasan sjaj kosi.

3. Okrugla četka

Okrugla četka je odlična za valove, a također odlično ravna kosu i bez upotrebe pegle. Što je veća površina četke, vrijeme sušenja je brže. Imajte to na umu sljedeći put kada je kupujte.

4. Proizvodi

Za svaki tip kose i frizuru koju želite postići kada sušite kosu, morate koristiti odgovarajuće proizvode. Bez njih nećete stići daleko i sav vaš trud će nestati za nekoliko minuta. Proizvodi igraju veliku ulogu za postizanje savršenog feniranja, stoga ih iskoristite.

Sprej za zaštitu od topline neophodan je ako radite s vrućim alatima. Također možete koristiti kremu za oblikovanje kako biste uklonili kovrčavost, skratili vrijeme sušenja uz pomoć raspršivača za feniranje ili dodajte pjenu za styling i volumen.

Kako isfenirati kosu?

1. korak

Sušite kosu suprotno od smjera rasta. To će potaknuti korijen da stoji uspravno, umjesto da padne izravno na vlasište.

2. korak

Odvojite kosu na nekoliko dijelova. To će skratiti vrijeme sušenja, što je posebno važno za ljude s gustom kosom.

3. korak

Pramenove kose zarolajte oko okrugle četke i prođite kroz nju. Fenirajte je od vrha prema dolje. Konstantno pomičite sušilo za kosu naprijed-natrag po kosi i pazite da ponavljate ove pokrete dok se pramen potpuno ne osuši.

Njega kose

Svaki dio kose bi trebao biti 100 posto suh prije nego što prijeđete na sljedeći. Ako u njoj ostane vlaga, brzo će se izravnati.

Kada završite s feniranjem, odaberite jedan završni proizvod i nanesite ga na kosu. To može biti serum, krema ili ulje, ali ne treba pretjerivati ​​jer će vam to pokvariti frizuru. Možete staviti i lak za kosu, piše Glamour Magazine.

Najčitaniji članci