Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Tajne pariškog životnog stila: Crveni ruž i frizura bez fena

Tajne pariškog životnog stila: Crveni ruž i frizura bez fena
1

Parižanka zadržava male nesavršenosti, drži se pravila ‘manje je više’ i ima komad odjeće koji je čini snažnom. Uvijek se osjeća samouvjereno i spemna je za 'akciju'

VIDEO

Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka. Parižanka može biti rođena bilo gdje - ne određuje je njezino podrijetlo, nego životni stil, tvrde autorice bestselera “Kako biti Parižanka u svakoj prilici”.

Milijuni žena žele biti kao Parižanke koje se od davnima smatraju ikonama stila. No neke od najpoznatijih Parižanki, poput Marije Antoanete i Josephine Baker, uopće nisu bile Parižanke. Biti Parižanka može biti svatko tko usvoji njihov životni stil, pišu četiri autorice, Parižanke Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline de Maigret i Anne Berest, koje su izgradile uspješne karijere u svijetu mode, filma, glazbe i izdavaštva.

- Parižanka zadržava svoje male nesavršenosti, poput lagano iskrivljenog zuba i istaknutih obrva, čak ih i njeguje, jer to su znakovi određene snage karaktera i dopuštaju joj da se osjeća lijepo bez savršenstva. Biti Parižanka znači biti svjesna svojih nesavršenosti, a svejedno biti ponosna na njih - tvrde autorice koje zagovaraju opuštenost. Frizura Parižanke ne mora biti savršena, nego prirodna. Zaspite li s vlažnom kosom, dobit ćete zanimljiviji oblik kad se probudite, tvrde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uživajte u licu koje imate danas. To je ono kakvo ćete poželjeti za deset godina - podsjećaju autorice. Savjetuju da kožu lica tretirate kao slikarsko platno. Neka vaš ten uvijek sjaji. Počnite šminkanje s hidratacijom kože pa prekrijte korektorom nepravilnosti, podočnjake i prištiće. Budite velikodušni s maskarom na gornjim i donjim trepavicama kako biste naglasili oči i zamaskirali podočnjake. Za nokte je najbolje da su kratki i čisti, ponekad nalakirani, ali ne uvijek, pišu autorice. 


Naučite ispričati priču koja će uspješno prodati vaš proizvod
Naučite ispričati priču koja će uspješno prodati vaš proizvod

- Mladolik izgled je samo prolazna iluzija - prije svega se važno truditi postati najbolja moguća verzija sebe, izvana i iznutra, u bilo kojim godinama - tvrde autorice.

Kad je riječ o otkrivanju, slijedite zlatno pravilo: manje je definitivno više, savjetuju.

Knjiga "Overdressed" autorice E. L. Cline o kvalitetnoj odjeći
Knjiga "Overdressed" autorice E. L. Cline o kvalitetnoj odjeći

- Seksepil je dovoljno pokazati komadima poput suknje koja se lagano podigne kad sjedite u kafiću ili majicom u kojoj se grudi tek lagano naziru kad se sagnete da podignete torbu. Niste rob kulta savršenog tijela pa naučite kako najbolje iskoristiti ono što vam je priroda dala. Ako niste zadovoljni stražnjicom, istaknite grudi ili dio tijela koji volite - savjetuju autorice. 
Podsjećaju da ne morate potrošiti cijelu plaću na svoj ormar ili nositi dizajnerske brendove cijelo vrijeme. Najvažnije je imati jedan komad odjeće – onaj koji nosite kad se trebate osjećati snažno.

- Uvijek se osjećajte samouvjereno i spremno za ‘akciju’ u svojoj odjevnoj kombinaciji. Crveni ruž je dobrodošao i kad idete do dućana. Ipak, ne pretjerujte sa šminkom za spojeve. Pripazite kad govorite ili kad se smijete - nitko ne mora znati kako izgleda vaše zubno meso - savjetuju autorice. Ističu da je važno prepoznati svoje mane i znati naglasiti svoje vrline te uživati u životu.

I Tesla i Beethoven inspiraciju su crpili boravkom u prirodi
I Tesla i Beethoven inspiraciju su crpili boravkom u prirodi

- Što više posjećujte kazalište, muzeje, izložbe, koncerte i restorane te uživajte u ukusnoj hrani - savjetuju Parižanke, koje priznaju kako su i same katkad snobovi, egocentrične, tvrdoglave i nepredvidive, no istodobno nježne, romantične i velikog srca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'