Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Talijanske purice 23, hrvatske od 25, a domaće i do 70 kn/kg

Talijanske purice 23, hrvatske od 25, a domaće i do 70 kn/kg

Istražili smo cijene purica, mlinaca, ukiseljene cikle u staklenkama te svježeg bijelog i crvenog kupusa za salatu. Najjeftinije domaće purice su u Lidlu. Imaju oko 3,5 kilograma, a kilogram stoji 25 kuna

VIDEO

Purice su to njihove robne marke Okusi zavičaja, a uzgaja ih Valipile. Uz puricu su, kako piše na pakiranju, vrat, jetra i srce. 
U Kauflandu su Vindijine svježe purice na akciji i stoje 29,99 kuna.

Imali su i zamrznute purice s iznutricama Junge pute. Iako naziv djeluje njemački, piše da su rođene, uzgojene i zaklane u Francuskoj. Cijela purica od oko 3,5 kilograma je 91,77 kuna. 

Može i polovica

U Konzumu su imali svježe purice AIA iz Italije bez iznutrica, a kilogram je 22,90 kuna. Kilogram domaćih Vindon je 39,99, a blagdanskih koje za Konzum pakira Vindon 29,99 kuna. U srijedu navečer imali su još one između četiri i pet kilograma. Na deklaraciji piše mladi puran.

Bilo je i polovica purica Vindon. Imale su oko 1,75 kilograma, a kilogram je 39,99 kuna. Kilogram zamrznutog purana Vindon je 39,99 kuna, s iznutricama su i imaju od 3,5 do 4 kilograma. I u Plodinama je kilogram Vindon svježe i zamrznute purice 39,99 kuna. U Intersparu su imali purice Valipile po 29,99 kuna, a bilo ih je između 2,8 i 4,3 kilograma. 

Dremastime

Na tržnici Trešnjevka jučer su i ispod pulta nudili purice. Na jednom štandu je kilogram bio 70 kuna, a na drugom su za cijelu, malo težu od tri kilograma, tražili 200 kuna. Moglo se i cjenkati.

Kilogram purice na kiosku Vindije je 40, a na Purexovu 44,90 kuna. Ista je cijena bila i kod peradarstava Beštak i Jančec, a može se kupiti i pola. Toliko su i slovenske purice kod Perutnine, a kod peradarstva Blagus stoje 49,90 kuna. 

Na tržnici prodaju i domaće pečene mlince, a vrećica, u kojoj je od 10 do 12 kora, stoji 10 ili 12 kuna. Mlinci su u mnogim prodavaonicama na akciji pa je jeftinije kupiti dva pakiranja od 250 grama, nego jedno dvostruko veće.

U tablici smo naveli najjeftinije cijene mlinaca, bez obzira na to jesu li s jajima ili bez. Mogu biti i kukuruzni, a radi ih Klara i 250 grama stoji 9,99 kuna. U Intersparu imaju domaće mlince Zebrano i 500 grama je 12,99 kuna, a 400 grama također hrvatskih mlinaca S-budget je 6,99 kuna. 

I cikla je iz Pazina

Cikla u staklenci od 670 grama, koja ima oko 360 grama ocijeđene cikle, stoji 7,99 kuna. U tablici su navedene najjeftinije cijene, a uglavnom su to robne marke. U Plodinama se može kupiti i kuhana vakuumirana cikla Ciburi iz Pazina pa začiniti po želji, a pola kilograma je 7,99 kuna. Na trešnjevačkoj tržnici kilogram kuhane cikle stoji između 10 i 15 kuna. 

Fotolia

Dobre salate uz puricu s mlincima su bijeli ili crveni kupus. U Lidlu su imali istu cijenu, bez obzira na boju, kao i na mnogim mjestima na trešnjevačkoj tržnici. No jedna prodavačica nudila je glavicu bijelog varaždinskog zelja za pet kuna, a bilo je malih, ali i onih od tri kilograma. 

Kilogram sušenog bakalara stoji od 195 kuna, a zamrznuti je 97,75 kuna

Još se stigne namočiti sušeni bakalar kako bi se mogao poslužiti u nedjelju na Badnjak. U Konzumu kilogram manjih sušenih bakalara stoji 199,99 kuna, a veći komadi su po kilogramu 30 kuna skuplji. Zamrznuti file bakalara Ledo od 450 grama u Konzumu stoji 43,99 kuna.

Trznica Split

 U Lidlu je kilogram sušenog bakalara 194,90 kuna, a ima između 400 i 1000 grama. Toliko stoji i u Plodinama, no tamo ima i A klase, prešanog te vakuumiranog, koji stoji 239,99 kuna. 

Od jetra se mogu napraviti žličnjaci 

U puricama je često i jetra od koje se mogu napraviti žličnjaci za juhu. Jetra treba samljeti ili sitno nasjeckati, dodati kruha namočenog u mlijeku, preprženog luka, nasjeckanog peršina, soli i papra te sve povezati jajetom. Mora malo odstajati pa se može ukuhati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'