Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Toksično radno mjesto mame utječe na djecu na četiri načina

Ako su odnosi na poslu toksični, to može utjecati na psihičko stanje majke, koja probleme donosi kući. Zbog loših odnosa na poslu one će kod kuće biti autoritativnije

Foto: Dreamstime
19 komentara

Kada traže novi posao, majke odabiru ono što im je važnije - plaća ili karijera. Ali znanost tvrdi da postoji još jedan čimbenik koji moraju uzeti u obzir.

Naime, majke bi trebale razmotriti s kakvim ljudima rade, jer toksično uredsko okruženje može upropastiti ne samo njihov, već i život njihove djece.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bright Side donosi i objašnjava kako toksično radno mjesto može utjecati na život djece.

1. Nije stvar samo u šefovima

Kad se govori o lošem poslu, uglavnom se razmišlja o šefovima. U stvarnosti, oni ne moraju stvarati toksično radno mjesto. Na primjer, nepristojni kolege koji vole ogovarati mogu stvoriti lošu atmosferu na poslu.

2. Skloni smo dovlačenju problema s posla u kuću

Da bi bolje objasnio takvo ponašanje, istraživački tim anketirao je 146 majki koje rade i njihove partnere. Rezultati su bili jasni - loša kultura na radnom mjestu obično se donosi kući i može rezultirati teškim posljedicama. To se može vidjeti kod majki koje imaju loše kolege pa su zbog toga strože i autoritativnije.

UČI IH ŽIVOTNE LEKCIJE Majka mjesečno troši 9000 kn na uljepšavanje sebe i djece

3. Autoritativni roditelji utječu na društvenu prilagodljivost svoje djece

Takvi roditelji imaju velika očekivanja i tendenciju postavljanja mnogih pravila. Nadalje, oni strogo kažnjavaju pogreške i vole upravljati gotovo svim aspektima života svoje djece. Ne pružaju djeci produktivne povratne informacije i podršku koja im je potrebna.

Zato njihova djeca imaju puno problema. Na primjer, mogu biti  agresivni izvan kuće ili pak bojažljivi u komunikaciji s drugima. Imaju i veću vjerojatnost da će razviti depresiju ili anksioznost. Osim toga, imaju slabu samokontrolu i lošu socijalnu kompetenciju.

Group of successful business people at work in office VELIKO ISTRAŽIVANJE Kad biraju posao, Hrvatima su najbitniji međuljudski odnosi...

4. Zbog toksične atmosfere u uredu mogu vjerovati da su loše majke

Psiholozi tvrde da zbog toksične atmosfere misle da su loši roditelji pa pokušavaju biti stroge i kontrolirati sve što se događa u životu njihove djece.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message