Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Top savjeti kako kupiti idealan kupaći kostim prema građi tijela

Top savjeti kako kupiti idealan kupaći kostim prema građi tijela

Budući da rijetko tko razmišlja o svojem tijelu u terminima jabuke ili kruške, ovaj vodič kroz kupnju idealnog badića ćemo napisati jezikom kojim se svi služimo kad opisujemo svoja tijela

VIDEO

Oblik kruške, pješčani sat, obrnuti trapezoid - ne može se više ni pratiti na koje sve tipove ljudi dijele ženska tijela. Kada ste u trgovačkom centru, jeste li ikada rekli: 'Uh, ne mogu nositi ovaj top jer sam jabuka'? Ne, kažete - ne mogu nositi ovaj gornji dio kupaćeg jer su moje grudi prevelike/premale ili mi je prenaglašena duljina torza, širina ramena i slično.

POGLEDAJTE VIDEO: Opasnosti mokrog kupaćeg kostima

Pokretanje videa...

00:56

Dok nas zastarjele kategorije tijela redovito frustriraju, one postaju još neugodnije prilikom kupnje kupaćih kostima. Budući da rijetko tko razmišlja o svojem tijelu u terminima jabuke ili kruške, ovaj vodič kroz kupnju idealnog badića ćemo napisati jezikom kojim se svi služimo kad opisujemo svoja tijela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Badići kroz povijest: Kako je stil za odlazak na plažu postao hit
Badići kroz povijest: Kako je stil za odlazak na plažu postao hit

Bez obzira želite li sakriti celulit ili pružiti adekvatnu potporu grudima, za svaki oblik tijela postoji kupaći kostim koji naglašava  prednosti i skriva dijelove tijela zbog kojih se žene loše osjećaju. 

Najčešće karakteristike na temelju kojih žene biraju badiće:

Male grudi

Pronalaženje badića koji laska vašim grudima može biti veliki izazov. Najbolji izbor za žene s malim grudima je gornji dio badića koji je ukrašen raznobojnim kamenčićima ili naborima, koji će stvoriti iluziju većih grudi. Druga opcija je uvijek prisutni push-up ili gornji dio s odvojivim jastučićima. 

Velike grudi

Za žene s velikim djevojkama, bikiniji nisu vaši prijatelji. Treba gledati gornji dijelove kupaćeg kostima koji će vam pružiti potporu i sigurnost. Badići s košaricama koje su potpomognute žicom su puno sigurniji izbor, isto kao i malo šire naramenice s kojima će se izbjeći urezivanje naramenica u kožu i ružni crveni tragovi. 

Moćni bikini: Kako je Hrvatica zaradila 'astronomskih' 1000 dolara da ga odjene i pozira...
Moćni bikini: Kako je Hrvatica zaradila 'astronomskih' 1000 dolara da ga odjene i pozira...

Široka ramena

Postoji nekoliko stvari koje žene sa širokim ramenima mogu učiniti kako bi vizualno izbalansirale svoje tijelo. Prvo, jednobojni badić je uvijek bolji izbor od šarenih badića. Uz to, ako uspijete pronaći neki koji ima vodoravne crte, stvorit ćete iluziju pješčanog sata, što će prikriti širinu ramena te ju dovesti u balans s bokovima. Također dobra opcija su badići s asimetričnim izrezom oko vrata, koji će naglasiti druge linije tijela, a ne ključne kosti i ramena. 

Ravna stražnjica ('nema guze')

Ovo je još jedan trenutak kada su ukrasi i nabori dobra ideja jer stvaraju iluziju veće stražnjice i nepostojećih oblina. Isprobajte donje dijelove badića s printom, u raznim bojama, koji će odvratiti pozornost od plosnate površine. Također, uvijek je bolji izbor pokazati malo guze, nego kupiti donji dio koji ju u potpunosti prekriva. 

Velika stražnjica 

Ako imate veću ili veliku stražnjicu, bikiniji i visoki rezovi često mogu biti neugodni, a zna se dogoditi i da previše otkrivaju. Trebat će vam kupaći kostim s dovoljno tkanine u tom području tako da ga ne morate stalno povlačiti i navlačiti. 

17 kupaćih kostima za punije žene - istaknite adute, a sakrijte nedostatke uz nekoliko trikova
17 kupaćih kostima za punije žene - istaknite adute, a sakrijte nedostatke uz nekoliko trikova

Dakle, osim izbjegavanja brazilskih i drugih oskudnih kupaćih kostima, trebali biste potražiti modele s čvrstim donjim dijelom i printanim gornjim dijelom - koji će pomoći uravnotežiti veliku stražnjicu.

Kompaktno, atletsko tijelo

Ovdje je cilj stvoriti iluziju krivulje, što se lako može postići s gornji dijelom koji ima košarice, podstavom ili naborima, te odabirom raznobojnih printova i svijetlih boja. Ovom tipu tijela nikako ne odgovaraju gornji dio u obliku banane, kostimi bez oblika ili bokserice jer će to samo dodatno naglasiti sportsku figuru.

Trbuščić

Ženama s izraženijim trbuhom najbolje odgovaraju jednodijelni kupaći kostimi koji su više rezani, ali ne previše kako se ne bi dobio izgled muffina. 

Kratki torzo

Trik za izduženje kratkog torza je dodavanje duljine i podizanje grudi. Donji dio kupaćeg kostima koji je nisko rezan ili je na trakice, još dodatno produžuju torzo, a trakice na gornjem dijelu dodatno privlače pažnju na vrat i ramena, što odvlači pogled od srednjeg dijela tijela. 

Dolazi vrijeme badića: Top 10 jednodijelnih i vrlo kreativnih
Dolazi vrijeme badića: Top 10 jednodijelnih i vrlo kreativnih

Masne naslage na leđima

Zadnje što želite je kupaći kostim s tankim trakicama koje će se 'ukopati' u kožu i još dodatno izraziti nabore na leđima. Dobar izbor su jednodijelni kupaći kostimi koji imaju deblje naramenice koje će vizualno 'poravnati' gornji dio leđa i sakriti nabore na donjem piše HuffPost

Kratke noge

Ako želite produžiti noge, odlučite se za kupaći kostim s trakicama koji se može više i niže vezati oko struka. Uz današnji veliki izbor, isprobajte i kostim koji ima više bočnih trakica.

Budući da se s ovakvim kostimima pokazuje više kože, visoki bočni dijelovi donjeg dijela kupaćeg kostima će vizualno izdužiti noge i pojačati dojam figure pješčanog sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana