Lifestyle

Komentari 0

Trbušnjaci se ne dobivaju samo vježbanjem - važna je prehrana

Trbušnjaci se ne dobivaju samo vježbanjem - važna je prehrana

Mnogi vjeruju da će samo uz vježbe za trbuh izgubiti salo na trbuhu. Ali, to je zabluda. Istraživanja su pokazala da nema smisla ciljati na određeno područje vašeg tijela kako biste pokušali sagorjeti masnoće

Kad vježbate, gubite masno tkivo, ali ne nužno na mjestima na kojima želite.

Ako se ne hranite zdravo, teško ćete doći do tih željenih savršenih trbušnjaka samo vježbanjem. I dalje ćete vjerojatno imati sloj masnog tkiva koji prekriva trbušne mišiće. Svakako, moguće je gubiti masnoće vježbanjem, poput dodavanja kardio treninga i treninga otpora, koji dokazano pomažu u mršavljenju; ali to možda neće biti dovoljno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Puno je lakše smanjiti kalorijski unos prehranom nego pokušati sagorjeti svu masnoću koju ste nakupili nezdravom prehranom. Zato je najbolji način da izgubite salo na trbuhu i napokon definirate trbušnjake - kombiniranje zdrave prehrane s vježbanjem.

Da biste smršavili, vaša prehrana mora biti zdrava. To znači da trebate jesti hranjive sastojke, cjelovite žitarice, zdrave masnoće, poput avokada i orašastih plodova, voće i povrće te proizvode s visokim udjelom nemasnih proteina, poput piletine i ribe. Hrana s niskim udjelom kalorija, na primjer, nemasni jogurt i leća, također mogu pospješiti gubitak kilograma.

Treba izbjegavati rafinirane žitarice, transmasti i dodane šećere. To znači da biste trebali pokušati ograničiti grickalice čipsa i kolačića te jesti manje slatke hrane općenito.

Istraživanja također sugeriraju da je najbolje jesti barem tri puta dnevno, jer to pomaže u kontroli apetita i osjećaja sitosti.. Češće jedenje, općenito, može pomoći u suzbijanju gladi i spriječiti prejedanje, piše Bright Side.

Najčitaniji članci