Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Trbušno disanje kao vježba za buduće mame izgleda opasno

Trbušno disanje kao vježba za buduće mame izgleda opasno

Fantastični video prikazi žena koje dubokim udahom uvlače svoje trudničke trbuščiće su fascinantni, koliko i šokantni. Bloom metoda, koja savjetuje ovu vježbu, kaže da je potpuno bezopasna

VIDEO

Sve više po društvenim mrežama iskaču video zapisi trudnica koje dubokim udasima uvlače svoje trudničke trbuščiće te ih tako neko vrijeme tako i zadržavaju. Ti klipovi su dio jako popularnog trenda nazvanog "pumpanje trbuščića", a dio su jako popularne Bloom metode - fitness metode za trudnice i nove mame.

Video koji se nedavno pojavio na Instagramu ima već više od 4,000 pregleda i stotine komentara, najviše od žena koje žele saznati što više o Bloom metodi fitnessa.

Ova metoda se pojavila u Coloradu i obećaje budućim mamama da će uz pomoć ovog fitnesa zadržati svoju snagu i tonus mišića tijekom trudnoće. Idejni tvorac vježbi je specijalistica za trudnoću Brooke Cates, koja momentalno radi na seriji online predavanja o zdravlju zdjelice i trbušnom disanju. Osim disanja, Bloom metoda omogućava trudnica da se jako brzo vrate u formu.

Cates inzistira da vježba trbušnog disanja nikako ne šteti djetetu koje se za vrijeme vježbe podiže prema rebrima. Magazin Babble piše da ova vježba potiče kontrakcije između zdjelice i dubokih jezgrenih mišića.

- Pumpanje trbuščićima je obavezno za sve buduće mame jer na ovaj način trudnice uče duboko disati, dijafragmom, a ostale vježbe su super kvalitetne i jednostavne, pa će svim budućim mamama biti jednostavno ih provoditi tijekom trudnoće- objašnjava Cates na Instagram stranici Bloom metode.

- U početku ćete se čudno osjećati budući da većina nas diše plućima i nismo ni svjesni važnosti disanja iz dijafragme. Trebate biti ustrajane, vaše tijelo je došlo na ovaj svijet dišući putem dijafragme - objašnjava Cates dodajući da jedva čeka da cijeli program i sama prođe, budući da zadnjih par mjeseci i ona pokušava zatrudnjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje