Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tribina o prevenciji teškoća mentalnog zdravlja kod osoba s intelektualnim poteškoćama

Tribina o prevenciji teškoća mentalnog zdravlja kod osoba s intelektualnim poteškoćama

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 25. studenog 2021., putem prijavnog​ obrasca, a stručni skup održat će se 30. studenog putem Microsoft Team's platforme u 18 sati

VIDEO

Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa, u suradnji s Gradom Zagrebom i Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, 30. studenog organizira tribinu o prevenciji teškoća mentalnog zdravlja kod osoba s intelektualnim teškoćama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

dr. Darko Marčinko 00:54

O razvojnom pristupu prevenciji i tretmanu problema mentalnog zdravlja osoba s intelektualnim teškoćama govorit će izv.prof.dr.sc. Snježana Sekušak Galešev, a na temu: Roditelji i stručnjaci u poticanju samoodređenja djece i mladih s teškoćama u razvoju doc.dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar.

Prof. dr.​ sc. Rea Fulgosi Masnjak imat će predavanje pod nazivom "Poticanjem senzorne integracije do samoregulacije".

Iz Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa pozvali su sve relevantne institucije, organizacije, nevladine organizacije i civilne inicijative,​ kao i pojedince koji izravno ili neizravno rade s djecom, mladima i odraslima s teškoćama, da sudjeluju na tribini dijeleći svoja iskustva, razmišljanja i dajući prijedloge.​

Važno je da mala djeca spavati idu rano i uvijek u isto vrijeme
Važno je da mala djeca spavati idu rano i uvijek u isto vrijeme

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 25. studenog 2021., putem prijavnog​ obrasca na link: https://forms.gle/ZWSBAUxuKajUvKBK6.

Stručni skup održat će se putem Microsoft Team's platforme, besplatan je za sudionike, a počinje u 18 sati.

Aktivnosti Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa, kako opisuje predsjednik udruge Aleksandar Karanfiloski, zasnivaju se na unapređivanju zdravstvene i psiho‐socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz tu populaciju.

- Okupljamo i potičemo osobe s intelektualnim teškoćama i teškoćama u razvoju, članove njihovih obitelji, skrbnike, stručnjake, građane i cjelokupnu javnost na aktivnosti koje idu u korist osoba s intelektualnim teškoćama i utječu na poboljšanje kvalitete života u svim životnim razdobljima - rekao je Karanfiloski.

Vrijeme je za najmlađe - mentalno zdravlje djece!
Vrijeme je za najmlađe - mentalno zdravlje djece!

Udruga ima 70-ak članova, od kojih najviše djece i mladih sa sindromom Down, kao i djece sa cerebralnom paralizom i drugim razvojnim poteškoćama.

- Veliki naglasak našeg rada ide prema poboljšanju kvalitete života opće populacije putem neurorazvojne metode integracije refleksa i art terapije - istaknuo je.

Ove su godine, sredinom lipnja, organizirali u zagrebačkom Dječjem vrtiću Siget kazališno-glazbeno scenski događaj, gdje su djeca i mladi s intelektualnim teškoćama pokazali svoje umjetničke i scenske vještine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa