Lifestyle

Komentari 1

Trik s limunom: Za mirisan dom, bolje raspoloženje, manje buba

Trik s limunom: Za mirisan dom, bolje raspoloženje, manje buba

Miris svježeg limuna u našim tijelima stimulira lučenje serotonina, hormona sreće koji je zaslužan za to da se osjećamo dobro. Limun je dobro narezati i posoliti pa udisati taj miris

Narežite limun na četiri dijela, stavite kriške na tanjurić i malo ih posolite. Možete ih držati na na ormariću kraj kreveta za bolji san i opuštanje ili u bilo kojem dijelu kuće gdje želite stvoriti mirisnu oazu.

POGLEDAJTE VIDEO Limun je odličan za zdravlje:

Blagodati udisanja mirisa posoljenog limuna:

Istraživanja pokazuju da miris svježeg limuna ili eteričnog ulja limuna u našim tijelima stimulira lučenje serotonina, kojeg nazivamo i hormonom sreće. Kao što mu i sam naziv kaže, taj hormon je zaslužan za naše dobro raspoloženje. 

Middle aged woman's hands cutting lemons

Za osvježenje životnog prostora narežite limun na kriške pa ih potopite vodom. Napravite to u staklenki kako bi osim mirisa, uživali i u pogledu na limun. Također, ostatke nakon cijeđenja limuna stavite u hladnjak - neutralizirat će neugodne mirise i svaki put kad ga otvorite zapuhnut će vas miris svježine. 

Osim za poboljšanje raspoloženja, neutralizaciju neugodnih mirisa i jelo, limun je odličan i za čišćenje te dezinfekciju doma. Limunom i solju je dobro periodično protrljati drvene daske koje služe za rezanje hrane. 

Na dasku stavite sol pa polovicom limuna istrljajte površinu. Ostavite oko 10 minuta te na kraju isperite vrućom vodom. Limunov sok uklanja prljavštinu i s kade, umivaonika, dobar je za poliranje slavina, uklanja kamenac...

Najčitaniji članci