Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Trikovi koji olakšavaju život: Kada tražiti povišicu, kupovati nove cipele, uzeti vitamine...

Trikovi koji olakšavaju život: Kada tražiti povišicu, kupovati nove cipele, uzeti vitamine...

Najbolje vrijeme za provjeravanje tjelesne težine je ujutro, a tri sata nakon buđenja optimalno je vrijeme za nabavku namirnica. Idealno vrijeme za vođenje ljubavi je oko 15 sati

VIDEO

Studija provedena na preko 88.000 ljudi, čiji podaci se nalaze u UK Biobank bazi podataka, otkrila je neke zanimljive činjenice od određenim dijelovima dana i aktivnostima koje je tada najbolje prakticirati. Ovo istraživanje je samo potvrdilo ono o čemu slušamo već dugo, a to je važnost rutine u svakodnevnom životu.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

00:36

Evo što je najbolje raditi u određeno doba dana:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VAGANJE: u 6 sati

Najbolje vrijeme za provjeravanje tjelesne težine je ujutro, neposredno nakon što ste se probudili i ispraznili mjehur. Tad ćete dobiti prave brojke, jer još niste pili niti jeli.

UZIMANJE VITAMINA: u 7 sati

Vitamini topljivi u vodi, poput vitamina B, C i folne kiseline, najbolje se apsorbiraju u tijelo na prazan želudac. Uzimajte ih 30 minuta prije doručka.

Svježi sir i vrhnje trajat će dulje uz odličan trik - i još 19 savjeta kako produljiti rok hrani
Svježi sir i vrhnje trajat će dulje uz odličan trik - i još 19 savjeta kako produljiti rok hrani

TEST TRUDNOĆE: u 7:30 sati

Hormon trudnoće (ljudski korionski gonadotropin - HCG) proizvode stanice oko embrija koji potom pronalazi svoj put do urina. Testovi na trudnoću bilježe razinu HCG-a u mokraći čija koncentracija je najveća rano ujutro.

DORUČAK: u 7:45 sati

Svakako pojedite doručak u roku od dva sata nakon buđenja. To pomaže u poticanju rada metabolizma i smanjuje žudnju za hranom tijekom dana.

ODLAZAK U BOLNICU: u 8 sati

Jutarnji sati su najidealnije vrijeme za odlazak na operaciju. Naime, između osam sati i podneva najmanja je šansa da će nešto poći po zlu. Najveći rizik je između 15 i 17 sati jer je medicinsko osoblje tada već jako umorno, a pacijenti su pod većom razinom stresa.

RJEŠAVANJE PROBLEMA: 8:30 sati

Razine hormona stresa kortizola u tom su dijelu dana na najvišoj razini. Tad imate više energije, a i koncentracija je na visokoj razini pa je to savršeno vrijeme za hvatanje u koštac s problemima, zadacima, projektima...

Ne bacajte ljusku od češnjaka: Odlična je kao dodatak jelima, za prihranu biljaka, zdravlje...
Ne bacajte ljusku od češnjaka: Odlična je kao dodatak jelima, za prihranu biljaka, zdravlje...

KUPOVINA HRANE: u 10:30 sati

Tri sata nakon buđenja optimalno je vrijeme za nabavku namirnica. Tad je funkcija mozga na vrhuncu, a želudac je još pun od doručka tako da nećete biti skloni kupovati toliko nezdravu hranu, već ćete posezati za zdravijom.

TRAŽENJE POVIŠICE: u 11 sati

Razine kortizola u tijelu su još uvijek na visokoj razini pa ćete imati više energije objasniti šefu zašto želite povišicu, a i šanse da ćete je dobiti su tada veće jer će vas šef pažljivije saslušati.

Ilustracije hodanja i šetnje

ŠETNJA: u 12 sati

Sunce je tada na najvišoj točki, a UVB zrake su najintenzivnije pa će vam brza 20-minutna šetnja osigurati dozu vitamina D. Osim toga, tijelo će procirkulirati, a mozak će se osvježiti i opustiti.

RUČAK: u 13 sati

Do tog vremena probavni procesi u vašem tijelu su radili punom parom i uspjeli probaviti ono što ste pojeli za doručak. Ali, to znači da je želudac prazan i, ako ne pojedete zdrav ručak, mogli biste pasti u iskušenje i grickati nešto nezdravo što će vam brzinski podići razinu energije u tijelu.

KAVA: u 14:15 sati

Razina entuzijazma za obavljanje zadataka je u to doba dana najmanja pa vašem tijelu treba poticaj. Ispijanje kave tada je pravi izbor.

SEKS: u 15 sati

Najbolje vrijeme za vođenje ljubavi je oko 15 sati. Naime, studija je pokazala kako su u poslijepodnevnim satima muški i ženski hormoni više usklađeni.

ČIŠĆENJE: u 16 sati

Ljudima koji imaju naviku čistiti poslijepodne je lakše jer je tada koordinacija ruku i očiju na vrhuncu, a i raspoloženje je vedrije.

VJEŽBANJE: između 15 i 18 sati

Temperatura tijela se povećava tijekom dana, optimizirajući tako mišićnu funkciju i snagu. Zbog toga je najidealnije vrijeme za vježbanje u teretani, trčanje ili neku drugu vrstu fizičke aktivnosti kasno poslijepodne.

VEČERA: u 17 sati

Idealno vrijeme za večernji obrok je otprilike četiri do pet sati nakon ručka. Ukoliko to bude između 17 i 18 sati, tada se poklapa sa zadnjim satom povećane brzine metabolizma. Nakon toga metabolizam vam počinje raditi sporije.

Top savjeti za fotkanje: Kako izgledati mršavije, sakriti trbuh i podbradak, imati savršeni ten
Top savjeti za fotkanje: Kako izgledati mršavije, sakriti trbuh i podbradak, imati savršeni ten

KUPOVINA CIPELA: u 18 sati

Noge nateknu tijekom dana, a cipele je bolje kupovati kad su otečene. Zbog toga, želite li biti sigurni da ćete nabaviti cipele koje vam savršeno pristaju, birajte ih predvečer nakon posla. U to vrijeme stopala će vam biti na maksimumu otečenosti. Kad biste cipele kupovali ujutro, lako bi se moglo dogoditi da vas u poslijepodnevnim satima počnu žuljati.

PIVO: u 19 sati

Alkohol se u ranim večernjim satima sporije apsorbira u krvotok jer se i funkcije tijela usporavaju. To znači da možete bolje podnijeti piće ako ne pretjerate s količinom.

TUŠIRANJE: u 21 sat

Vrući tuš podiže tjelesnu temperaturu koja 15 minuta nakon toga počinje opadati. To može doprinijeti boljem snu jer ćete postati opušteniji i pospaniji.

ČIŠĆENJE ZUBA KONCEM: u 21:45 sati

Usta noću ne proizvode toliko sline kao tijekom dana pa hrana ostaje među zubima što pogoduje razvoju štetnih bakterija. Ako jednom dnevno čistite zube koncem, svakako to napravite prije spavanje. Naravno, potom ih dobro operite četkicom.

SPAVANJE: između 22 i 23 sata

U to vrijeme broj otkucaja srca pada zajedno s hormonima stresa i tjelesnom temperaturom, što znači da se osjećate opušteno i spremni ste za kvalitetno spavanje, prenosi The Sun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...