Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Trikovi za dobro tijelo zbog kojih teretana postaje suvišna

Trikovi za dobro tijelo zbog kojih teretana postaje suvišna
1

Jačanje svih mišića tijela moguće je bez teretane i napornih sprava - dovoljna je tek uredska stolica, vrećica iz šopinga, stajanje u redu u banci i malo dobre volje

VIDEO

Bez obzira na prohladno i kišovito jesensko vrijeme teretana nije jedino mjesto gdje možete “klesati” svoje tijelo i tražiti zdravu formu. Vježbati možete i dok namirnice koje ste kupili u dućanu nosite do auta ili kuće. Vrećice jednostavno primite poput utega u teretani te ih podignite 10-15 puta. Efekt za bicepse će biti isti kao i da podižete prave bučice.

Bedra možete ojačati čak i dok sjedite u uredu. Noge rastvorite tako da su u razini ramena, a ruke, odnosno dlanove stavite ispod koljena s unutarnje strane. Zatim pokušajte spojiti koljena, no mišićima ruku pružajte otpor. Napravite dvije serije po deset ponavljanja. Nakon toga ruke stavite ispod koljena, ali s vanjske strane te ponovite serije ponovno uz otpor mišića ruku. Bedra ćete brzo ojačati.

Definirajte mišiće ruku podizanjem sa stolice

Definirajte mišiće ruku podizanjem sa stolice

Gornji dio ruku možete oblikovati a da se ustajete od uredskog stola. Uhvatite se za ručke tako da su laktovi pod kutom od 90 stupnjeva. Zatim se pokušajte snagom ruku i trbušnih mišića podignuti desetak puta. Stražnjica bi se trebala dizati i spuštati na stolici. Za dobre rezultate vježbu biste trebali ponoviti dva do tri puta na dan.

Debeli rječnici i knjige učvršćuju ramena

Dok sjedite možete iskoristiti debeli rječnik ili laptop kako biste ojačali mišiće ramena. Uhvatite težu knjigu, ispružite ruke te ju sa stola podižite sve do visine lica. U tom položaju ostanite nekoliko sekundi, a zatim lagano spuštajte ruke na nekoliko centimetara iznad stola. Ponavljajte 12-15 puta i napravite četiri serije na tjedan.

Tai chi pokret vraća mirnoću i stabilnost

Sljedeći put dok čekate u redu u banci ili dućanu pokušajte s tai chi pokretom koji će vam vratiti stabilnost i mirnoću. Uspravite se, stopala bi trebala stajati paralelno, a ramena uspravno. Zatim duboko udahnite i izdahnite, lagano i blago se savinite u koljenima te se fokusirajte na energiju koja struji oko pupka. Ponovite i opustite se.

Hodanje na prstima jača listove i uspravlja hod

Izbjegavanje lifta i hodanje stepenicama dobar je kardiovaskularni trening, no sve još možete pojačati ako i hodate na prstima. Tako ćete ojačati mišiće listova, ali će se i držanje tijela drastično popraviti, napominje fitnes trener Ellen Barrett. Vježbu ponavljate što češće.

Istegnite kralježnicu svakih nekoliko sati

Kralježnica ljudi koji sjede dok rade sigurno nije sretna, a s vremenom počne i boljeti. Kako biste krivulju okrenuli u svoju korist svakih nekoliko sati se podignite iz stolice, dlanove stavite na stražnjicu i nagnite se unatrag za oko pet centimetara. Ostanite u položaju nekoliko sekundi i ponovite par puta.

Napravite trbušnjake dok sjedite na stolici u uredu

Trbušne mišiće možete vrlo lako ojačati i dok sjedite u uredu, autu ili ispred televizije. Najprije se opustite, duboko udahnite, a zatim dok zrak ispuštate van pokušajte stisnuti trbušnjake na nekoliko sekundi. Za dobre rezultate napravite tri serije po osam stiskanja na dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'