Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

U ljubavi 65 godina: Dosađivao mi je pa sam se udala za njega

Nismo si upućivali teške riječi, a kad bi se i porječkali motika i posao bi ljutnju brzo izbacili iz nas pa čovjek postaje dobre volje, raspoložen za šalu i smijeh, otkrili su nam Katarina i Ljudevit Lisjak

Foto: Privatni album
26 komentara

Vjera u Boga. Radovanje životu, razumijevanje potreba drugih ljudi, međusobno poštovanje i puno fizičkog rada su ključ održivosti svakog, pa tako i našeg braka. Kad smo se i porječkali u jednom kutu kuće, u drugom bismo to sve izgladili. Nismo jedno drugome uputili teške riječi, nego su prepirke bile zbog dnevnog rasporeda posla, jer smo živjeli od poljoprivrede. Motika i težak rad izbace ljutnju i čovjek postaje dobre volje, raspoložen za šalu i smijeh, čega nama nikad nije nedostajalo - govore nam Katarina (83) i izabranik njezina srca, sedam godina stariji Ljudevit Lisjak iz Donje Dubrave, koji su nedavno proslavili 65 godina braka.

U njihovu domu sve pršti od smijeha jer kažu da je zdrav duh isto tako važan kako bi čovjek ostao u dobroj kondiciji.

RODIO SE U 27. TJEDNU Palčić Izak imao je 770 grama: Danas je veseo i zdrav dječak

- Niste u pravu kad kažete da sam ja njega izabrala. Kad je on 1954. godine počeo dolaziti u našu kuću s mojim bratom, jer su zajedno igrali nogomet, ja sam imala 17 godina i uopće ga nisam gledala - kaže Katarina.

Da bi na to Ljudevit dodao: “Pa zašto si se godinu dana kasnije udala za mene?”. Ni tu mu duhovita Katarina nije ostala dužna, nego je uzvratila da se odlučila na taj korak jer je postao dosadan njezinim ukućanima dolazeći gotovo svaki dan.

- Vjenčali smo se u siječnju 1955. Imala je dva brata, jednog starijeg i mlađeg s kojim sam igrao nogomet - pojašnjava Ljudevit dodajući kako su Katarinu svi iz njegove obitelji prihvatili jer je bila jako vrijedna i lijepa.

Foto: dolenec1

U šali je dobacio da je sad nitko ne bi uzeo jer ima štap. Ona ga je odmah naslonila na stolicu te dodala da se može kretati i bez njega. U sjajnoj atmosferi nastavili smo razgovor uz nazočnost starije kćeri Nadice i unuke Mateje, koja nam je dala fotografije. Uz Nadicu, koja ima troje djece, Katarina i Ljudevit imaju i mlađu kćer Danicu, koja ima dvije kćeri. Katarina i njezin Ljudevit imaju petero unučadi, ali se najviše vesele dolasku praunuka Marka.

SVAKI DAN LJUBAV 25 savjeta: Budi čovjek prema partneru i brak će vam uspjeti

- Nikad nismo imali krizu u braku jer nikad nismo jedno drugome izgovorili teške riječi. Nakon što bismo se porječkali, krenuli bismo na posao. Motika i lopata brzo pomire ljude, jer u poslu čovjek misli o drugim stvarima, tako da su svi nesporazumi kratko trajali. Prodavali smo mlijeko i poljoprivredne proizvode te smo se jako voljeli družiti. Susjedi koji su nam zalazili u kuću vidjeli bi da nešto ne štima, a to si nismo nikad dopustili. Prije smo se više družili, ali danas rjeđe jer naša generacija polako odlazi - govore.

Danas se ljudi manje druže, ali češće svađaju. Uglavnom, sve stvari nekako danas kratko traju, pa tako i brakovi.

- Tako vam je i s brakom. Nitko nema strpljenja pričekati da se ono što se među partnerima pokvarilo popravi, nego svatko ode na svoju stranu, a možda se radilo o sasvim ‘malom kvaru’. Ali nitko ne želi uložiti truda da se odnosi vrate na normalu – govori Katarina.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message