Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ubrzajte probavu smoothiejima

Ubrzajte probavu smoothiejima

Spora probava, osjećaj umora, nadutosti i tromosti samo su neki od simptoma koji opisuju organizam kojem je potrebna detoksikacija. Ako patite od zatvora ovi smoothieji vam mogu pomoći

VIDEO

Smoothieji su jednostavan način za uživanje u voću i povrću i s drugim hranjivim namirnicama. Oni su također izvrstan način za dobivanje vlakana i druge hrane koja je prihvatljiva za crijeva. 

Hrana bogata vlaknima poput voća, povrća, orašastih plodova, sjemenki i cjelovitih žitarica može pomoći da se ne osjećate napuhnuto, a neke namirnice, mogu vam pomoći i ako patite od zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO (o vitaminu B):

Pokretanje videa...

01:37

Smoothie od zobenih pahuljica

Kalorije: 332

Vlakna: 5 grama

Voće i cjelovite žitarice u ovom receptu čine ovaj smoothie savršenim ako imate problema sa zatvorom. Zob i kruške dodaju glatkoću smoothieju, a također su bogate topivim i netopivim vlaknima. Kruške i jabuke sadrže fruktozu, vrstu šećera koja se slabo apsorbira i može djelovati laksativno.

Mochaccino smoothie

Kalorije: 471

Vlakna: 13 grama

Ovaj Mochaccino Smoothie napravljen s hladnom kavom mogao bi biti vaš jutarnji heroj. Iako kofein djeluje stimulativno i može dovesti do laksativnog učinka, studija iz travnja 1990. otkrila je i da kava bez kofeina također pomaže.

Smoothie za probavu

Kalorije: 321

Vlakna: 8 grama

Ovaj smoothie opravdava svoje ime. Ključni sastojak? Suhe šljive. Suhe šljive sadrže puno netopivih vlakana, a topiva vlakana u suhim šljivama uvlače vodu u debelo crijevo što može pomoći u ublažavanju zatvora.

Smoothie Chia Mango

Kalorije: 161

Vlakna: 7 grama

Ako ste ikada prije dodali chia sjemenke u svoj smoothie, znate da stvaraju trenutnu zasićenost. Ali, one također mogu pomoći kod reguliranja peristaltike.

I, naravno, bez manga ne bi bio smoothie Chia Mango. Ovo tropsko voće sadrži probavne enzime koji pomažu vašem tijelu da razgrađuje dijelove hrane koju jedete.

Smoothie od kivija, tikvica i jabuka

Kalorije: 174

Vlakna: 5 grama

Poput manga i ananasa, kivi sadrži probavne enzime koji pomažu u probavi. Jabuke sadrže fruktozu, još jedan spoj koji pomaže kod probave. Tikvice su i izvor netopivih vlakana, piše Live Strong.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'