Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Učenje u izolaciji: Na vrijeme se informirajte i komunicirajte

Učenje u izolaciji: Na vrijeme se informirajte i komunicirajte
1

Činjenica da naknadno možete pogledati sve prezentacije od prijašnjih online predavanja mogli bi vas lako dovesti do zaostataka. Radite na vrijeme i izbjegnite nepotreban stres

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Psihijatar: 'Nakon ove krize doći će do katarze i napretka'

Situacija s korona virusom natjerala je studente na online nastavu i učenje isključivo od kuće. Mnogim studentima tako je teže učiti, pogotovo kada izgube doticaj za drugim kolegama i profesorima. Evo nekoliko savjeta kako poboljšati učenje kod kuće, piše The Guardian. 

1. Napravite svoj kutak za učenje

Iako možda nemate dovoljno mjesta i životni prostor dijelite s obitelji i cimerima, važno je imati radni prostor. Bitno je da je on ugodan i funkcionalan te da u njemu imate sve potrebno za učenje. Dogovorite se s ukućanima. Ako je kuhinjski stol vaše mjesto za rad, sklopite dogovor da je to mjesto samo vaše na nekoliko sati dnevno, odnosno onoliko koliko vam je potrebno za izvršavanje svojih obaveza. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

studenti pjevaju o koroni 01:45

2. Mjesto za učenje održavajte urednim

Teško je biti discipliniran kod kuće, pogotovo ako je mjesto na kojem radite neuredno i pretrpano stvarima koje samo odvraćaju pažnju. Ako vam je teško pospremiti, postavite tajmer na pola sata i u tom roku pospremite. 

3. Budite u kontaktu s drugima

Većini studenata trenutno je teško natjerati se na učenje i pisanje, pogotovo jer se ne mogu družiti s kolegama između predavanja. Povežite se s kolegama putem društvenih mreža jer ćete tako održati osjećaj zajedništva. Bez obzira što se osjećate usamljeno, komentiranje gradiva i studijskih obaveza s drugima olakšat će vam. Upustite se u neformalne rasprave.

4. Ne ustručavajte se tražiti pomoć drugih

Nemaju svi studenti pristup računalima i dobroj mreži. Neki se oslanjaju na mobilne podatke kako bi bili u toku sa studijskim obavezama, a drugima nedostaju fizički resursi poput literature iz knjižnice. Ako vam je nešto potrebno, ne ustručavajte se obratiti profesorima i asistentima za pomoć. Oni razumiju trenutnu situaciju i njima je u cilju da što bolje izvršite svoje studijske obaveze. 

5. Rasporedite vrijeme

S obzirom da na to da možda trenutno mislite da imate dovoljno vremena za sve, ipak se nemojte previše opustiti. Činjenica da naknadno možete pogledati sve prezentacije od prijašnjih online predavanja mogli bi vas lako dovesti do zaostataka. Učinkovito iskoristite vrijeme i dobro ga rasporedite. 

Dječji mozak hrani istraživanje i učenje, ali ne pred ekranom
Dječji mozak hrani istraživanje i učenje, ali ne pred ekranom

6. Budite jasni u komunikaciji

Kao i inače, komunikacija na društvenim mrežama može lako eskalirati zbog nedostatka interakcije oči u oči. Vaše riječi mogu se krivo protumačiti pa je važno da budete jasni u onome što tražite. Osim toga, ako ste inače introvertni tip, rasprave na Google učionicama mogu vam biti prilika da se u njih i sami uključite, pogotovo ako se u normalnim okolnostima u njih nikada ne biste upustili. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Roditelji su 'pukli': Za ovo nam treba beneficirani radni staž!

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje