Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Utjehu je tražio u hrani: sada se riješio skoro 70 kilograma

Utjehu je tražio u hrani: sada se riješio skoro 70 kilograma

John je radio u tvornici čokolade, a nakon posla pojeo bi skoro četiri McDonald's obroka. Dnevno je unosio skoro 7000 kalorija, a prejedanje mu je uzrokovalo depresiju i tjeskobu.

VIDEO

John Peate, tridesetogodišnjak iz Buckinghamshirea u Velikoj Britaniji, radnik tvornice čokolade, dnevno je konzumirao do 7000 kalorija. Za doručak bi često znao pojesti čak četiri McDonald'sova obroka, a najviše je uživao u pizzi i gaziranom soku, prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

Shvatio je da je prešao svaku granicu kada se sagnuo i nije mogao zavezati tenisice.

Prije nekoliko godine težio je oko 140 kilograma, a 2016. težina mu je porasla na vrtoglavih 160 kilograma.

Do prekretnice je došlo u studenom 2016. kada je John, koji je tada težio 160 kilograma shvatio da je prevelik i da ne može vezati vezice na svojim tenisicama. Svog djeda i suprugu Lou, oduvijek je htio učiniti ponosnima te je rekao sam sebi da je došlo vrijeme za velike promjene.

Ciljajte masnoće: Manje kave za manju guzu, cimet za trbuh
Ciljajte masnoće: Manje kave za manju guzu, cimet za trbuh

Nakon šest mjeseci yo-yo dijete, John je započeo dijetu 1: 1 prema Cambridgeovom prehrambenom planu u srpnju 2017. i ubrzo je počeo gubiti na težini.

Sada John teži otprilike 89 kilograma.

No s gubitkom težine otkrio je zdravstveni problem, a to je bol u desnom ramenu. Kada je 2006. pao s motora, osjetio je neugodnu jaku bol u desnom ramenu. Međutim, kako je njegova težina tada bila znatno veća nego sada, ta težina maskirala je njegovu bol.

Ali uz pomoć supruge Lou koja upravlja dobrotvornim ustanovama za mentalno zdravlje, John je nakon operacije ramena reducirao bol.

Neprepoznatljiva Adele: Evo kako dijeta može izobličiti lice
Neprepoznatljiva Adele: Evo kako dijeta može izobličiti lice

John bi radio noćne smjene u tvornici čokolade, a na putu kući uvijek bi stao u McDonald's i u tajnosti jeo u autu. Nakon toga, došao bi kući i pojeo sendvič od slanine sa suprugom. Prejedanje i prekomjerna težina uzrokovala su mu depresiju i tjeskobu, a lijekovi koje je tada uzimao protiv toga, učinili bi ga još gladnijim. Veselio bi se kraju lošeg dana samo zato jer bi se nakon toga mogao prejesti. Tugu je ubijao u hrani.

Srećom, sve se to promijenilo kad je započeo s planom za mršavljenje, a brzu hranu zamijenio je za Smoothieje i zdravije obroke. Prvih nekoliko tjedana nije bilo lako, ali jednom kada je vidio rezultate počeo se osjećati bolje.

John još uvijek uživa u stvarima u kojima je znao uživati i prije, samo u duplo manjim količinama, sada mu služe kao poslastice. Sada uživa hodati te tjedno prošeta oko 48 kilometara. U prošlosti, John bi posegnuo za pizzom ili McDonaldsom, a sada poseže za zdravom prehranom i aktivnom tjelovježbom. Sve to, ne bi bilo moguće bez njegove velike podrške, a to je njegova supruga.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa