Ne možete li lako umutiti šlag za tortu, umiješajte u njega jedan bjelanjak i potom posudu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro rashladi
Uz male tajne postanite veliki majstor kuhanje
Kako biste upili ulje i masnoću koji se talože na površini juhe, tijekom kuhanja na površinu juhe stavite list salate. Nakon što je odradila svoj posao, salatu uklonite. Zaboravite li staviti salatu, u kuhanu juhu možete dodati tri do četiri kockice leda. Masnoća će se skupiti oko leda, pa ga, zajedno s masnoćom, izvadite žlicom prije nego što se otopi. Juhu nakon toga malo podgrijte. Ne gubite vrijeme na dugatrajno kuhanje kukuruza. Kukuruz u komušini jednostavno “ubacite” u mikrovalnu pećnicu, na otprilike tri minute po klipu. Tako ćete sačuvati hranjive tvari i vrijeme, a okus ne zaostaje za okusom kuhanog kukuruza. Nakon nekoliko minuta, kukuruz pažljivo izvadite kuhinjskim rukavicama. Oljuštite komušinu i po želji ga premažite maslacem. Kako biste spriječili prskanje ulja pri prženju, po dnu tave prije prženja pospite malo soli. Za lagane, odnosno “light” uštipke, u dizano tijesto, umjesto navedene tekućine, dodajte istu tu količinu razmućene sode ili piva. Kad u dubokom ulju pržite uštipke, u posudu ubacite i jedan do dva oguljena krumpira. Krumpir će potpuno potamnjeti, a masnoća u kojoj pržite uštipke ostat će svijetla.